«Όποιος αναζητεί ποινική ευθύνη πέραν του κ. Παπακωνσταντίνου και των χειρισμών που ενδεχομένως έχει ή δεν έχει κάνει, είναι κακοήθης» ανέφερε ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος εξαπέλυσε νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση προανακριτικής που κατέθεσε για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σε δηλώσεις του στο BHMA FM 99,5, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «αναιδέστατη και ηλιθία αιτίαση» την  πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διενέργεια προανακριτής, κάτι που όπως είπε «δείχνει ποσό μεγάλη εγκληματική οργάνωση είναι».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει κάτι οφθαλμοφανώς τερατώδες» σημείωσε ο κ. Πάγκαός.

Όπως εξήγησε, ο κ. Βενιζέλος όταν πήρε τη λίστα, δεν μπορούσε να την επιστρέψει στον Διώτη αλλά ούτε και να τη δώσει στη δημοσιότητα.

«Για τον κ. Βενιζέλο μπορούμε να πούμε απλά ότι δεν είναι αρκετά γρήγορος, και πέρασαν ορισμένοι μήνες…» είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τονίζοντας ότι η ευθύνη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρά πολιτική καθώς δεν διαχώρισε την νομική  διάσταση που επικαλείται ο κ. Διωτης από τη πρακτική διάσταση.

Όσον αφορά στη χτεσινή εμφάνιση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή της δημοσιογράφου Έλλης Στάη, «Newsweek» της ΝΕΤ είπε ότι «καλώς εμφανίστηκε κάτω από τη πίεση της κοινής γνώμης», ωστόσο, όπως είπε, δεν μπορούμε να κάνουμε τους δικαστές.