Στην διαδρομή που ακολούθησε η λίστα Λαγκαρντ θα ρίξει το βάρος της  η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει επωμιστεί την διερεύνηση  της σχετικής υπόθεσης. Οι πληροφορίες θέλουν τους νομικούς της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα να  επιμένουν στο γιατί  παρέλαβε την λίστα Λαγκαρντ ο συνταξιούχος πρέσβης Ηλείας Κλεις- σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων -  και όχι ο εν ενεργεία πρέσβης στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης.
Όπως ισχυρίζονται οι εν λόγω βουλευτές εάν δεν έχει εμπλακεί από λάθος το όνομα του πρώην πρέσβη στην υπόθεση τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια πιο περίεργη ιστορία από την απλή  απόκρυψη και αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ αφού ο πρώην πρέσβης δεν είχε κανένα προφανή λόγο να εμπλακεί στην ιστορία.

Ακόμα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προσπαθήσουν να συνδέσουν την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου – όταν ήταν υπουργός Οικονομικών- για αλλαγή των οικονομικών εισαγγελέων και την εκλογή νέων μέσω άλλης διαδικασίας με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στις προθέσεις τους είναι ακόμα να αναδείξουν και τον ρόλο που διαδραμάτισε η ΕΥΠ στην ιστορία επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης είχαν αρνηθεί να συναινέσουν στην κλήτευση του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα όταν εξεταζόταν το θέμα από την αρμόδια επιτροπή στην Βουλή.

Η εντολή πάντως που έχει δοθεί από τα πλέον επίσημα χείλη στους βουλευτές που ασχολούνται με την υπόθεση είναι όλα τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν στην Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα κατά την διαδικασία συζήτησης για την παραπομπή των υπευθύνων της ιστορίας να είναι απόλυτα δεμένα προκειμένου να μην αμφισβητηθούν από τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Δεδομένου δε ότι υπάρχουν τα πρακτικά από την επιτροπή της Βουλής όπου εκεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, οι νομικοί ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει λεπτομερώς τις καταθέσεις όλων των παραγόντων και των εμπλεκόμενων στην ιστορία.