Το ταξίδι του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΗΠΑ «κλείδωσε» και, όπως είχε γράψει το newpost θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου.
Σε ανακοίνωσή του το Brooking Institute, επιβεβαιώνει ατύπως προγενέστερο ρεπορτάζ του newpost, διευκρινίζοντας ότι «Για τις οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος, τις προοπτικές της Ελλάδας και τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας και η Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα μιλήσει στις 22 Ιανουαρίου στο Brooking Institute στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας».

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη Λατινική Αμερική, σχεδίαζε με συνέπεια το ταξίδι στις ΗΠΑ και το επίσημο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες από το κόμμα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει με ποιους κυβερνητικούς αξιωματούχους θα συναντηθεί. 

Η ημερομηνία της επίσκεψης δεν είναι τυχαία, καθώς στις 21 του μήνα στην Ουάσιγκτον θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του προέδρου Ομπάμα.

Ο κ. Ομπάμα θα ορκιστεί μεν ενώπιον του επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, όμως το θρησκευτικό κομμάτι της τελετής θα γίνει από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, όπως συνέβη και στην πρώτη ορκωμοσία του Μπάρακ Ομπάμα.

Με δεδομένο ότι παράλληλα θα λάβουν χώρα και διάφορα events και εκδηλώσεις, οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προσδοκούν σε μια φωτογραφία με τον αμερικανό πρόεδρο.

Δεν είναι τυχαίο πάντως το γεγονός, ότι γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου, είναι ο ελληνοαμερικανός Bill Antholis. 

Π.Ρ

Σχετικό θέμα: Ο Τσίπρας ταξιδεύει στις ΗΠΑ… για πάρτη του!