Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος καταδίκασε τις ενέργειες, κάλεσε όλα τα κόμματα να τις καταδικάσουν, ενώ υποστήριξε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρέχουν πολιτική κάλυψη. Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την προανακριτική επιτροπή είπε ότι είναι ένα σχέδιο κατάπτυστο.
Ευθείες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με αφορμή την εισβολή στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Δυστυχώς κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν ότι δηλώσεις τους περί αντιασφυξιογόνων μασκών, ροπάλων και μολότοφ σαν είδη πρώτης ανάγκης για την άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος της διαμαρτυρίας, νομιμοποιούν τελικά την άσκηση τυφλής βίας και υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών» τονίζει σε δήλωσή της η κ. Γεννηματά.

Εμφανίζεται παράλληλα βέβαιη ότι «η προσπάθεια ορισμένων να επενδύσουν την πολιτική πόλωση που επιδιώκουν με δήθεν κοινωνική ένταση και σύγκρουση θα πέσει στο κενό». «Το πολιτικό ρεσάλτο που επιχειρούν θα αποδειχθεί τελικώς άλμα στο κενό της στρατηγικής τους», συμπληρώνει η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, η κ. Γεννηματά καταδικάζει απερίφραστα την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ και «την παρεμπόδιση έστω και για λίγες ώρες της λειτουργίας ενός κοινοβουλευτικού κόμματος». Όπως αναφέρει, «τέτοιου είδους φαινόμενα, όπως και η ανακατάληψη της βίλας Αμαλίας, δυστυχώς βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και εδράζονται σε αντιλήψεις περί «καλής και κακής βίας» και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πολιτών».