Η λίστα Λαγκάρντ και η διαχείρισή της, όπως και τα επόμενα βήματα στον τομέα της οικονομίας ήταν τα αντικείμενα συζήτησης στην σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο.
Εκτός από τη συζήτηση για τους χειρισμούς στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο την επισκόπηση της οικονομικής πολιτικής και των προαπαιτούμενων δράσεων, αλλά και την οργάνωση των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, ενόψει του Eurogroup του Ιανουαρίου και της συνεδρίασης του ΔΝΤ.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις. Ενώ έχουμε πάει τόσο καλά, δεν θα θέλαμε να συμβεί κάποιο λάθος, τυχαίο ή διαδικαστικό», δήλωσε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, μετά από τη συνεργασία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η οποία διήρκησε περίπου 2,5 ώρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων, όπως είναι, μεταξύ άλλων, το φορολογικό και ο ορισμός του γενικού γραμματέα Εσόδων.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός μετέβη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.