Για τις επαφές του κ. Καμμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κόμματα, σχετικά με την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ μίλησε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, στον Βήμα Fm, κάνοντας εκ νέου λόγο για κυβερνητικό σχέδιο κατά του κόμματος.
Για τις επαφές του κ. Καμμένου είπε ότι «με τον κ. Τσίπρα συνομίλησε τρεις φορές. Ξεκινήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα είπαμε, αλλά μας αρνήθηκαν. Γι’ αυτό, στείλαμε σε όλους τους βουλευτές και περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι να δούμε ποιοι θα συμφωνήσουν εγγράφως. Προσωπικά ήμουν υπέρ της επιμονής των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, να προσέλθει να καταθέσει και ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως προσήλθαν και οι Βενιζέλος-Παπακωνσταντίνου».

Ο κ. Καπερνάρος πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που όχι εμμονή και επιμονή, αλλά ούτε αναφορά στον κ. Παπανδρέου. Γι’ αυτό ο Πάνος Καμμένος προσωπικά πήρε τηλέφωνο τον κ. Τσίπρα. Θέλαμε να πούμε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι βγαίνει από τα πραγματικά περιστατικά. Να αναζητήσετε την σκοπιμότητα και την φιλαλήθεια».

Για το αν υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο –όπως καταγγέλλεται– να πληγούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ο βουλευτής απάντησε χαρακτηριστικά: «Είμαι βέβαιος. Αν θέλετε, σε μια βδομάδα, να μιλήσω σε μία εκπομπή, με πρόσωπα και γεγονότα».