Τριάντα έπτα βουλευτές υπογράφουν την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» σε βάρος των κυρίων Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου, η οποία κατατέθηκε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, από τον Πάνο Καμμένο και την Κ.Ο. του κόμματος.
Συγκεκριμένα πρόκειται για 18 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Νικολόπουλο.

Η πρόταση αφορά τα αδικήματα της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:

«Πριν από λίγο καταθέσαμε την πρόταση για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την παραπομπή των πρώην πρωθυπουργών κ. Γιώργου Παπανδρέου και κ. Λουκά Παπαδήμου και των πρώην υπουργών Οικονομικών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τις απαιτούμενες κατά το Σύνταγμα και κατά τον κανονισμό της Βουλής υπογραφές.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όπως είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να τιμωρηθούν εκείνοι οι οποίοι με πράξεις και παραλείψεις παρανόμησαν εις βάρος του ελληνικού λαού, εκείνοι οι οποίοι οδήγησαν στα χέρια και στα νύχια της Τρόικας τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικογένεια, εκείνοι που εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι πριν από λίγο με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος συμφωνεί με την άποψη της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την παραπομπή των δύο πρώην πρωθυπουργών και ουσιαστικά και με την πρόταση και για τους δύο υπουργούς Οικονομικών.

Ζητώ από τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου την επόμενη Πέμπτη που θα γίνει η συζήτηση να στηρίξουν την πρόταση που είναι απαίτηση του ελληνικού λαού. Ζητώ ιδιαίτερα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να αποφασίσουν εάν θα εκτελέσουν την εντολή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να συγκαλύψει τον πρώην συμμαθητή του Γιώργο Παπανδρέου και τον σημερινό συνέταιρό του αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, να συγκαλύψει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Οι βουλευτές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα στηρίξουν τον κ. Σαμαρά ή τη θέληση των ψηφοφόρων τους.

Ζητώ ακόμα από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά το ότι αρνήθηκε να υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρότασή μας να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής, όπως το είχε ζητήσει εξάλλου η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ζητώ ακόμα και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που πολλοί με δημόσιες δηλώσεις τους ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως ο κ. Γρηγοράκος ο οποίος μίλησε για ποινικές ευθύνες του κ. Παπανδρέου. να στηρίξουν την πρότασή μας και βεβαίως όσους συνυπέγραψαν, προκειμένου ο ελληνικός λαός να δει ότι οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής δεν είναι διακοσμητικές και να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο οι πρωταγωνιστές της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ό,τι λέμε ισχύει για πάντα.»