Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταλήψεις στη βίλα Αμαλίας και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ το πρωί της Τετάρτης ανοίγοντας νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί ότι η νεολαία του ΣΥΝ σε αιχμηρή ανακοίνωση κρατά μεγάλες αποστάσεις από τη γραμμή της Κουμουνδούρου πυροδοτώντας το κλίμα γύρω από το θέμα της βίλας Αμαλίας.«Η προσπάθεια ανακατάληψης της Βίλας Αμαλίας από ομάδα αντιεξουσιαστών αξιοποιείται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας επιχείρησης αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το κορυφαίο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ αλλά και της σκληρής εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Πρόκειται για μια στρατηγική έντασης, καταστολής και αντιπερισπασμού που όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί νέα και την οποία η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μόνη της. Δεν θα αναδείξουμε σε μείζονα, ζητήματα ελάσσονος σημασίας τη στιγμή που η πλειοψηφία των νοικοκυριών κυριολεκτικά παγώνει επειδή δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα ή να αγοράσει πετρέλαιο, ή την ώρα που κλείνουν δεκάδες επιχειρήσεις και ενώ εκατομμύρια άνεργοι συνθλίβονται στο περιθώριο της κοινωνίας. Η βίλα Αμαλίας, που επί είκοσι δύο χρόνια δεν ενοχλούσε, τώρα αναδεικνύεται στο υπ’ αριθμό ένα ζήτημα, γελοία πράγματα.

Θέλουμε ταυτόχρονα να καταδικάσουμε κατηγορηματικά την συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Για μας ο δρόμος της υπεράσπισης της δημοκρατίας και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας είναι ο δρόμος των ειρηνικών ενωτικών μαζικών αγώνων που βαδίζουμε με την πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας».

«Βολεύει κάποιους η ανακατάληψη της βίλας Αμαλία κι το κυνήγι κλέφτες κι αστυνόμοι. Η προσπάθεια να φορτώσουν τη δραστηριότητα στη βίλα Αμαλία στο ΣΥΡΙΖΑ είναι συκοφαντική αθλιότητα» είπε από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο ραδιόφωνο του Alpha. Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη κίνηση. 

Από την μεριά της η νεολαία του ΣΥΝ φαίνεται να μην ακολουθεί την γραμμή της Κουμουνδούρου και χρησιμοποιεί πολύ σκληρή γλώσσα για τη κυβέρνηση, ενώ στηρίζει τους συλληφθέντες καταληψίες. Με ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΝ στρέφεται κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αλλά και του πρωθυπουργού με αφορμή την σημερινή αστυνομική επέμβαση μετά την ανακατάληψη της Βίλα Αμαλίας. Η νεολαία του ΣΥΝ υποστηρίζει πως η σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έδειξε τα πραγματικά άγχη των κ. Σαμαρά και Δένδια. Έχουν άγχος να τσακίσουν οτιδήποτε και οποιονδήποτε αμφισβητεί την εξουσία τους και τα χολιγουντιανής έμπνευσης σχέδια της ΕΛΑΣ. 
 
Σύμφωνα με τη νεολαία του Συνασπισμού σε μια περιοχή που η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλωνίζει εις βάρος Ελλήνων και μεταναστών, το κράτος επιλέγει να ασχοληθεί μονάχα για να σπείρει τον τρόμο και τον εκφοβισμό. Ο πρωθυπουργός και η ΝΔ, την ώρα που ανοίγουν τη στοργική αγκαλιά τους για να σώσουν το θεάρεστο τέκνο της μνημονιακής συναίνεσης, τον Β. Βενιζέλο, επιδίδονται σε ένα σαφάρι τρομοκρατίας και καταστολής, υπακούοντας στις παραινέσεις του ακροδεξιού λόμπι υπό τον -στενό σύμβουλο του Σαμαρά- Φ. Κρανηδιώτη.

Η ανακοίνωση κλείνει με την προειδοποίηση: Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα τους επιτρέψουν για πολύ ακόμα να μετατρέπουν τις γειτονιές μας σε κατεχόμενες περιοχές και τις πόλεις μας, σε σύγχρονα φρούρια. Οι μέρες της αυθαιρεσίας και του ακροδεξιού τσαμπουκά με κρατικό μανδύα είναι λίγες και μετρημένες.