Δειλά και συγκρατημένα χαμόγελα εμφανίστηκαν χθες το βράδυ στην Ιπποκράτους μετά την αποκάλυψη πως ένα ακόμη αντίγραφο από το επίμαχο στικάκι με την λίστα Λαγκάρντ «γεννήθηκε» στις 8 Ιουλίου του 2011.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούσαν για «δικαίωση» του Βενιζέλου, όχι μόνο γιατί ο Διώτης του παρέδωσε το στικάκι τον Αύγουστο του 2011, αλλά γιατί όπως τόνιζαν αποδεικνύεται ότι έλεγε ψέματα πως δεν έχει κρατήσει αντίγραφο. «Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη» σχολίαζαν δηκτικά.

Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι κερδίζουν πόντους από τις χθεσινές αποκαλύψεις, όμως γνωρίζουν ότι η κάλπη που θα στηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και για τον πρόεδρό τους μπορεί να κρύβει εκπλήξεις. Και δεν φοβούνται μόνο διαρροές από τη ΝΔ ή την ΔΗΜΑΡ αλλά και από το ΠΑΣΟΚ και τους διαγραμμένους βουλευτές.

Το γεγονός ότι χθες μετά την ομιλία του κ. Βενιζέλου στην Γραμματεία της ΚΟΕΣ κανένα στέλεχος του κόμματος δεν θέλησε να πάρει τον λόγο καταδεικνύει την αμηχανία και την παγωμάρα που επικρατούν στο εσωτερικό του κινήματος. Όλοι, ακόμη και οι βουλευτές παρακολουθούν τις εξελίξεις μουδιασμένοι και περιμένουν…

Για προληπτικούς λόγους λοιπόν ο Ευάγγελος Βενιζέλος άρχισε να κάνει συναντήσεις-ανοίγματα με πρόσωπα που προσφάτως έχουν αποπεμφθεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συναντήθηκε με τους Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Κουτσούκο και Μιχάλη Κασσή ζητώντας τους να τον στηρίξουν στην υπόθεση της προανακριτικής ενδεχομένως με αντάλλαγμα την σταδιακή τους επανάκαμψη στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Επίσης χθες φρόντισε να δείξει ότι συγκροτεί ενιαίο μέτωπο με τον Γιώργο Παπανδρέου στην υπόθεση της προανακριτικής αλλά και στην γραμμή άμυνας-επιθεσης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό δεν είχε ανακοινωθεί όμως το γραφείο Βενιζέλου μερίμνησε ούτως ώστε να γίνει αντιληπτή από τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Ιπποκράτους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η χθεσινή επισήμανση του κ. Βενιζέλου πως το Συνέδριο θα δώσει στόχο και ρυθμό στο ΠΑΣΟΚ. «Χρειαζόμαστε το συνέδριο γιατί πρέπει να θεσμοθετήσουμε το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να το αποπροσωποποιήσουμε» είπε δημιουργώντας ερωτηματικά σε σχέση με την ερμηνεία της… αποπροσωποποίησης..