Υπέρ της παραπομπής Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προσανατολίζεται ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης χωρίς όμως να διευκρινίζει για την τελική του απόφαση.
Ωστόσο αν διαβάσει κανείς την επιστολή του το υπονοεί ευκρινώς αφού διαφωνεί με το χειρισμό της υπόθεσης που εκτέλεσαν ηθικά το ΠΑΣΟΚ.
 
Σύμφωνα με το παρασκήνιο, ο κ. Αηδόνης εδώ και καιρό, βρισκόταν σε απόσταση απο το κόμμα του, θεωρώντας αδιανόητο να ρωτούν απο την ηγεσία αν ακόμη βρίσκεται εντός του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος λέει ότι παραμένει ΠΑΣΟΚ όταν κάποιοι άλλοι δεν ειναι... Καταλαβαίνοντας όλοι τι εννοεί.

Η πολιτική του φιλία με τον Ανδρέα Λοβέρδο ειναι δεδομένη. Μαζί πήγαν στην εκδήλωση του φορέα του ΡΙΚΣΣΥ στην Καλαμάτα προκαλώντας διάφορα σχόλια απο τον κ. Βενιζελο που από τότε μέχρι και σήμερα βρισκόταν σε σημείο μηδέν.  
Ο κ. Λοβερδος είχε ξεκαθαρίσει απο την αρχή, ότι δεν εμπλέκεται στις αποφάσεις του βουλευτή για το τι θα κάνει στο μέλλον και για αυτο απέφυγαν και οι δυο να μιλήσουν για το ίδιο θέμα.

Ο κ. Λοβέρδος λένε συνεργάτες του πως δεν γνώριζε τις αποφάσεις του βουλευτή Δράμας. Ωστόσο, πρέπει να θεωρείται βέβαιο, ότι απο εδώ και πέρα θα συνυπάρξουν κάτω απο την ίδια στέγη, πόσο μάλλον όταν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δημιουργήσει το νέο κεντροαριστερό κόμμα.  

Ο κ. Λοβέρδος σημειώνει επίσης ότι στηρίζει την κυβέρνηση και δεν θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής Βενιζέλου στη Βουλή, κάτι που δεν ξέρουμε, οπως είπαμε παραπάνω, ενώ γίνεται αντιληπτό πως η κυβέρνηση αρχίζει επικίνδυνα να αντιμετωπίζει το θέμα της συνοχής της.  

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν149 βουλευτές. Δυο βουλευτές λιγότερους απο την πλειοψηφία των 151. Το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είχε 33 βουλευτές και έχασε απο τον Ιούνιο μέχρι σήμερα 11 βουλευτές οι οποίοι άνετα πλέον συστήνουν αυτόνομη κοινοβουλευτική ομαδα αφού το όριο για κάτι τέτοιο είναι από δέκα βουλευτές και πάνω.  

Ο κ. Αηδόνης δεν είχε ενημερώσει οπως  λέει ο ίδιος τον κ. Βενιζελο που αιφνιδιάστηκε απο την εξέλιξη που προκαλεί ένα ακόμη επιβαρυντικο στοιχείο στο πολιτικο σύστημα.

Ωστόσο συνεργάτες του απο την Ιπποκρατους έλεγαν ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα διάφορα πηγαδάκια που είχαν, γνώριζαν ότι η απόφαση του βουλευτη Δράμας ήταν προειλημμένη, απλά ήταν θέμα χρόνου και μόνο.

«Ο κ. Αηδόνης επέλεξε να κάνει επίσημα αυτό που από καιρό έχει κάνει ανεπίσημα, την ημέρα που τα ίδια τα γεγονότα δίνουν αποστομωτική απάντηση στην σκευωρία κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ. Αυτό είναι θλιβερό και παράδοξο», αναφέρει σε σχόλιό της η Ιπποκράτους μετά την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης. 

Βαγγέλης Γιακουμής


Σχετικά Θέματα:

Ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Αηδόνης - Ολόκληρη η επιστολή