Η συνάντηση που είχε το βράδυ της προηγούμενης τρίτης στη βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Κώστα Σκανδαλιδη στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δίπλα απο το γραφείο του κ.Σαμαρα στο ισόγειο του κτιρίου, δεν ανακοινώθηκε ποτέ.
Ωστόσο όμως οι δυο τους συζήτησαν αρκετά περίπου για 20 λεπτά και για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ αλλα και για το ΠΑΣΟΚ ενόψει συνεδρίου.
  
Ο κ. Σκανδαλίδης που εχει συνείδηση παράταξης και απο την πρώτη στιγμή μετα τη διαγραφή του απο τον κ. Βενιζελο πήγε στην οργάνωση του και γράφτηκε ξανά ως απλο μέλος για να λάβει μέρος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, έδειξε ότι έκανε εκείνος το πρώτο βημα. Άλλωστε η γραπτή του δήλωση με αλλα λόγια το αναφέρει πολυ εύγλωττα. Οι εξελίξεις όμως επιταχύνονται.  

Αν δεν έφευγε απο το ΠΑΣΟΚ ο κ. Αηδόνης, τότε η περίπτωση του κ. Σκανδαλίδη θα καθυστερούσε λιγάκι για να να ενεργοποιηθεί η επιστροφή του στη Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα όμως που το ΠΑΣΟΚ απώλεσε και αλλο βουλευτή, της Δράμας, τότε οι διαδικασίες επιταχύνονται και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσει την επιστροφή του Κώστα Σκανδαλιδη στην ΚΟ έτσι ώστε το ΠΑΣΟΚ απο 24 βουλευτές που ειναι αυτή τη στιγμή να αυξηθεί κατα μια έδρα και συνολικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να φτάσουν στο επίπεδο των 150 βουλευτών. Και όλα αυτα έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει η συνοχή της κυβέρνησης.   


Βαγγέλης Γιακουμής