Εμφανής είναι προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να βάλει ως κεντρικό θέμα στο δημόσιο διάλογο και να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τις καταλήψεις και τις βίαιες εκδηλώσεις των αριστεριστικών ομάδων. Η ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση για τα τελευταία γεγονότα γύρω από τη βίλα Αμαλία.
Αφορμή αυτή τη φορά, δηλώσεις του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στον ALPHA 9,89, ότι “ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλία”, ότι ο ίδιος “αυτοπροσδιορίζεται στον Αναρχικό χώρο”, ότι το κάψιμο της Αθήνας από κουκουλοφόρους το 2008 ήταν “εξέγερση και επανάσταση” και ότι η αναρχία “είναι η άμεση δημοκρατία” και ο αναρχικός “άμεσος δημοκράτης”.

Από τη ΝΔ σημειώνουν πως οι δηλώσεις αυτές δημιουργούν «μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα» και απευθύνουν 6 ερωτήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα:

1ον: Αν παραμένει ακόμα μέλος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ο εν λόγω Βουλευτής.

2ον: Αν συμφωνεί με τις αντίθετες προς το Σύνταγμα και τη δημοκρατική ομαλότητα δηλώσεις του Βουλευτή του ότι η “αναρχία είναι η άμεση Δημοκρατία”.

3ον: Αν συμφωνεί με τις δηλώσεις που έκανε μέσα στο Κοινοβούλιο, ότι η Βίλα Αμαλία θα είναι “το εφαλτήριο που θα πάρει και θα σηκώσει τον Κοινοβουλευτισμό”.

4ον: Εάν και οι υπόλοιποι Βουλευτές του Σύριζα αυτοπροσδιορίζονται στον Αναρχικό Χώρο.

5ον: Εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις και άλλων Βουλευτών του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει καδρόνια, λοστάρια και μάσκες στα στελέχη του στις πορείες και ότι κάθε Βουλευτής διατηρεί σπίτι του “τον τσελεμεντέ του αναρχικού”.

Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντήσει άμεσα, αυτό «θα ισοδυναμεί με συνενοχή», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.


ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιά κατρακύλα του κόμματος του κ. Σαμαρά

«Η εμμονή της  Νέας Δημοκρατίας σε εμφυλιοπολεμικού κλίματος παραληρήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εντάσσονται σε μια στρατηγική αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και αλλαγής της ατζέντας, καταδεικνύοντας, όμως,  ταυτόχρονα  την ακροδεξιά κατρακύλα του κόμματος του κ. Σαμαρά και των συμβούλων του» αναφέρει σε απάντησή της η Κουμουνδούρου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έχει να απαντήσει τίποτα σε εκείνους που ακολουθούν ασθμαίνοντας τη Χρυσή Αυγή, σε αυτούς που έχουν στήσει το διαχρονικό παζάρι της διαπλοκής με τους πλούσιους φίλους τους, σε όσους στοχοποιούν τους κοινωνικούς αγώνες και είναι τρομοκρατημένοι απέναντι στη μαζική λαϊκή κατακραυγή. Οι αγώνες για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της δημοκρατίας αποτελούν την πυξίδα της ριζοσπαστικής αριστεράς και αυτός είναι ο πραγματικός φόβος της κυβέρνησης» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.


ΝΔ: Το κόμμα του κ. Τσίπρα ταυτίζεται με την αναρχία

«Η απίστευτη ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι “δεν έχει να απαντήσει τίποτα” για τα όσα είπε ο βουλευτής του κ. Διαμαντόπουλος, επιβεβαιώνει και στον πιο δύσπιστο Έλληνα ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα ταυτίζεται απόλυτα με την αναρχία και τις απόψεις του κουκουλοφόρου βουλευτή του» ανέφερε με τη σειρά της η Νεα Δημοκρατία.

Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Τσίπρας θα τολμήσει να καταδικάσει εμπράκτως τους κουκουλοφόρους βουλευτές του ή μήπως θα είναι απασχολημένος με την ίδρυση νέων “κοινωνικών χώρων” ανά την Ελλάδα, σαν τη Βίλα Αμαλίας;» κατέληξε η Συγγρού.