Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε εκ νέου από το βήμα της Βουλής ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση λίστα Λαγκάρντ μιλώντας για «πολιτική σκευωρία» και για «χυδαία, συκοφαντική, οργανωμένη επίθεση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ» σε βάρος του.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είπε: «Εχω πολιτική και ηθική υποχρέωση να πω ότι θα περίμενα σήμερα να έχει συμβεί μια σημαντική εξέλιξη στις διαδικασίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ελάσσονα αντιπολίτευση να αποσύρουν τις προτάσεις για προανακριτική που με στοχοποιούν». Εξήγησε ότι οι χθεσινές εξελίξεις που δείχνουν ότι το USB που ο ίδιος παρέδωσε στο Μαξίμου έχει δημιουργηθεί σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν ήταν στο υπουργείο Οικονομικών «κάνουν ακόμα και τον πιο κακόπιστο με τυφλωμένο πολιτικό μίσος να δει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πολιτική σκευωρία».

Ως ενορχηστρωτή της «πολιτικής σκευωρίας» έδειξε ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας: «Δεν ανέχομαι αυτή την επίθεση. Είναι οργανωμένη και συκοφαντική και καθοδηγήθηκε επωνύμως από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ελεγαν για την οικογένεια μου που δήθεν κρυβόταν στη λίστα. Δεν το ανέχομαι. Δεν ανέχομαι ότι μια νέα βουλευτής κατέθεσε ερώτηση για δήθεν 600 κρυμμένα ονόματα. Κατέθεσαν ερώτηση αμφισβητώντας το κύρος της 3μελούς επιτροπής που πήγαν να πάρουν τα στοιχεία στην Γαλλία» και πρόσθεσε: «Στήθηκε ένα ολόκληρο παιχνίδι το οποίο άνοιξε και την πόρτα για την πανηγυρική είσοδο της Χρυσής Αυγής με την οποία συγκροτούν μέτωπο. Αντι να συγκροτήσουμε μέτωπο κατά του Ναζισμού φτιάχνουν μέτωπο χυδαιότητας και σκευωρίας». 

Tαυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος άφησε σαφείς αιχμές κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, λέγοντας: «Ανάλογα με τη λογοτεχνική ροπή κάθε στελέχους της αντιπολίτευσης κατηγορούμαι ότι κράτησα στο συρτάρι μου, στο σεντούκι μου ή στο μαξιλάρι μου τη λίστα και την απέκρυψα από την αρμόδια Υπηρεσία που την είχε, τη μελέτησε, την κράτησε και που αναπαρήγαγε τα αντίγραφα ως μαρουλόφυλλα και τα μοίραζε σε δημοσιογράφους και εκδότες, με την αγαστή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να χοροπηδούν ενθουσιασμένοι δίπλα στον κ. Βαξεβάνη, ο οποίος από κάποια πηγή πήρε το αντίτυπό του και έφτασε τώρα και να συμβουλεύει και τον εισαγγελέα τι να κάνει».


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε μάλιστα την επίθεσή του στο ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Διώτη λέγοντας: «Είναι δυνατόν να εμφανίζεται αρχηγός κόμματος και να λεει ότι το ΠΑΣΟΚ πήγε σε 2 εκλογές με την λίστα στα χέρια του; Πώς λέει τις χυδαιότητες αυτές; Είναι εκβιαστικού χαρακτήρα».