Παραμένει η αντίθεση της ΔΗΜΑΡ σε διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή, με τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη να αφήνει αιχμές κατά του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Στη σύντομη συνομιλία που είχαν λίγο προτού μπουν στο γραφείο του υπουργού για να συζητήσουν θέματα της αναδιάρθρωσης του κράτους, η κουβέντα ήρθε στο φορολογικό νομοσχέδιο με τονΒ να αναφέρει εν τάχει ττις ρυθμίσεις για τις οποίες η ΔΗΜΑΡ έχει επιφυλάξεις (για τους πολύτεκνους, με την αυτοτελή φορολόγηση εσόδων από ενοίκια και ζητήματα φορολόγησης τόκων καταθέσεων).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tovima.gr, o κ. Μανιτάκης ρώτησε για τη θέση του υπουργείου Οικονομικών επί των διαφωνιών με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να απαντά με την εξής φράση: «Το υπουργείο Οικονομικών έχει εμμονές…»!

Τις επιφυλάξεις του για επιμέρους διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο συζητείται στη Βουλή θα αναπτύξει ο κ. Κουβέλης στη Βουλή.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το φορολογικό, ο κ. Κουβέλης είπε χαρακτηριστικά: «Το φορολογικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα στη Β, έχει διατάξεις ουσιαστικές αλλά και δίκαιες. Για παράδειγμα, αυξάνει το αφορολόγητο από τις 5.000 ευρώ στις 9.000 ευρώ. Παράλληλα, αντιμετωπίζει με δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα ζητήματα που έχουν σχέση με την φοροδιαφυγή. Βεβαίως έχουμε επιμέρους επιφυλάξεις σε κάποιες διατάξει του νομοσχεδίου τις οποίες συστηματικά θα αναδείξουμε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο κοινοβούλιο».