Ανάσα στην ευρύτερη περιοχή, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα δώσει το έργο αναβάθμισης του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια».
Ο σχετικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε σήμερα από το υπουργείο ανάπτυξης μέσω ΣΔΙΤ και στοχεύει
*σε ένα σύγχρονο ορεινό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών,
*σε επέκταση των διαθέσιμων δραστηριοτήτων,
*ανάπτυξη τουριστικών καταλυμάτων,
*και δημιουργια Κέντρου Προπονητικού και Αθλητικού Τουρισμού.

Τα οφελη για την τοπική οικονομία θα είναι πολλαπλά, καθώς πέρα από την άμεση υλοποίηση επενδύσεων υψους 30 εκ ευρω και τη δημιουργία άμεσων θέσεων εργασίας, διευρύνεται και η τουριστική περίοδος με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την ευρύτερη περιοχή.

Τα «3-5 Πηγάδια», καθιερώθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80, και ως κέντρο προετοιμασίας αθλητικών ομάδων και η ανάπτυξη του νέου κέντρου θα προσελκύσει περισσότερες ομάδες, αλλά και ιδιώτες αθλητές και για τη θερινή τους προετοιμασία.

Ο Νοτης Μηταρακης αρμοδιος υφυπουργος για τις επενδυσεις χαρακτηρισε πρωτοποριακο το εργο καθως ανοίγει το δρόμο για την ευρύτερη εφαρμογή των ΣΔΙΤ σε ανταποδοτικά αναπτυξιακά έργα τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα, διαβεβαιωνοντας ότι "το Υπουργείο Ανάπτυξης θα αξιοποιήσει τον θεσμό των ΣΔΙΤ για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που θα μας οδηγήσουν στον δρόμο της ανάπτυξης".

Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Νάουσας και ο ιδιωτικός φορέας που θα αναλαβει την χρηματοδοτηση και τη κατασκευη θα μπορει να το εκμεταλλευεται αλλα και θα πρεπει να το συντηρει και να το αναβαθμιζει για περιπου 40 χρονια.