«Η «Χρυσή Αυγή είναι κόμμα-κίνημα όπου οι αρχές του και οι ιδέες του βασίζονται σε ναζιστικά και φασιστικά πρότυπα τα οποία ούτε τα ασπάζομαι, ούτε τα υπηρετώ, καθώς και οι Aνεξάρτητοι Έλληνες» ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής του κόμματος, Παύλος Χαϊκάλης, κάνοντας διευκρινίσεις επί χθεσινών του δηλώσεων που προκάλεσαν «θόρυβο».

«Η δήλωσή μου αναφερόταν στο ότι είναι νόμιμα εκλεγμένο και με δημοκρατικό τρόπο κόμμα και σέβομαι την επιλογή των πολιτών που το ψήφισαν. Οποιαδήποτε ταύτιση με τις αρχές της «Χρυσής Αυγής» είναι ατυχής. Ο κανονισμός της Βουλής και οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι υπεράνω κομμάτων και αυτές υπηρετώ» ανέφερε ο βουλευτής των Ανεξάρητων Ελλήνων.

Ο κ. Χαϊκάλης είχε αναφέρει ότι αφού η Χ.Α. «συμμετείχε στις τηλεοπτικές εκπομπές, βεβαίως είναι δημοκρατικό κόμμα» επισημαίνοντας ότι διαφωνεί μαζί της.

«Μη με κάνετε να σας πω ότι η Χ.Α. είναι δημοκρατικό κόμμα, όπως αυτό ορίζεται από το Κοινοβούλιο. Με την πολιτική και την σκέψη της είμαι μακράν αντίθετος. Τις καταδικάζω απερίφραστα. Μη θέλετε, όμως, να πω ότι δεν είναι κόμμα που δεν είναι δημοκρατικό. Γιατί αν δεν είναι δημοκρατικό, θα πρέπει να με καλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να του αποδείξω ότι δεν είναι δημοκρατικό και να του πω να το βγάλουμε από το Κοινοβούλιο» είχε προσθέσει.