Προγράμματα άμεσης χρηματοδότησης των μεγάλων επιχειρηματιών, που ταυτόχρονα τους διευκολύνει να απολύουν παλιότερους εργαζόμενους αυξάνοντας την ανεργία, χαρακτήρισε το ΚΚΕ τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Τα μέτρα αυτά, υποστήριξε το ΚΚΕ, αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, καθώς την παραδίδουν «βορά στο μεγάλο κεφάλαιο, να δουλεύει προσωρινά για ένα χαρτζιλίκι», χωρίς δικαιώματα, έως να τη ρίξουν ξανά στην ανεργία.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένα από αυτά τα προγράμματα οι νέοι θα λαμβάνουν 400 ευρώ (το πολύ 460 ευρώ αν είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ), δηλαδή ελάχιστα πάνω από το επίσημο όριο της φτώχειας, χωρίς ένσημα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παρά μόνο κάλυψη έναντι εργατικού ατυχήματος», προσθέτει.

Τέλος σημειώνει πως το σχεδόν 60% ποσοστό ανεργίας στις νέες και τους νέους είναι «ανατριχιαστικό» στοιχείο που κραυγάζει για το πόσο αντιδραστικό είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική που το υπηρετεί.