"Το ενδεχόμενο των εκλογών είναι παρόν", εκτίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης σε τοποθέτησή του στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» (ώρα 21:30) και υποστήριξε ότι αυτές δεν θα γίνουν κατ’ ανάγκη στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Όπως υποστήριξε, το ενδεχόμενο για την πρόωρη προσφυγή σε εθνικές εκλογές είναι παρόν, «όχι μόνο στη βάση των σημερινών αποτελεσμάτων».

Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι υπάρχει ένα μικρό χρονικό διάστημα έως το τέλος του έτους, εντός του οποίου θα είναι αναγκαίο να κατατεθεί ένας προϋπολογισμός. Συνεχίζοντας,σημείωσε ότι το κρίσιμο σημείο είναι οι αρχές του προσεχούς έτους, διότι, όπως επισήμανε, «τότε θα κρίνεται η επόμενη δόση που ευελπιστεί να εισπράξει η Ελλάδα».

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε την απαξίωση και την αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος που σηματοδοτεί η αποχή που καταγράφηκε, ως το μήνυμα που στέλνουν οι σημερινές κάλπες.

Αναφορικά δε με τα αποτελέσματα των υποψηφίων της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο πρόεδρός της δήλωσε «εξαιρετικά ευχαριστημένος».