Στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη κατέθεσε σήμερα ο πρώτος συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών, λέγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αυτός εκτύπωσε τα ονόματα από το CD της λίστας Λαγκάρντ.


Στην κατάθεσή του ο πρώην συνεργάτης του κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με την αλλοίωση, παραδεχόμενος με τον τρόπο αυτό ότι υπήρξε παρέμβαση ανθρώπινου χεριού το οποίο διέγραψε από την αρχική λίστα τα ονόματα της Ελένης Παπακωνσταντίνου, του Συμεών Σικιαρίδη και του Ανδρέα Ρωσσώνη.

«Πήρα το CD. Ο κ. Παπακωνσταντίνου μου ζήτησε αρχικά να το ανοίξω και να του πω τα ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά, όπως και έκανα. Μετά μου έδωσε εντολή να εκτυπώσω τα 10 ονόματαμε τις μεγαλύτερες καταθέσεις» σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του ο πρώην υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών και συνέχισε: «Μετά έδωσα στον κ. Παπακωνσταντίνου το CD και τις φωτοτυπίες».

Δεν υπάρχουν ωσόσο πληροφορίες, εάν ο συνεργάτης του κ. Παπακωνσταντίνου ρωτήθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς για το εάν ενημέρωσε τον πρώην υπουργό για την ύπαρξη των ονομάτων των συγγενών του, τα οποία σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές υπήρχαν στο αρχικό cd που παρέδωσε το Παρίσι το 2010.  

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία του συγκεκριμένου υπαλλήλου δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.