Να μην επιτρέψουν τα κόμματα και η Βουλή να συζητηθεί και να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πακέτο των επτά Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.
Η κυρία Παπαρήγα προειδοποίησε, επίσης, απευθυνόμενη ονομαστικά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη, να μη μεθοδεύσει η κυβέρνηση, κατά την επικείμενη συζήτηση, για την προανακριτική επιτροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ να στήσει τρεις αντί για τέσσερις κάλπες στη Βουλή. 

«Μεθοδεύεται να πάει η Βουλή σε ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ με έναν τρόπο που υπάρχει κίνδυνος να μη βγει αποτέλεσμα. Αν βάλετε κάλπη ανά πρόταση κόμματος και όχι ανά πρόσωπο, το πράγμα μπερδεύεται πολύ. Υπάρχει κίνδυνος να μη γίνει προανακριτική ούτε για τον Παπακωνσταντίνου» είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, προειδοποιώντας πως αν η ψηφοφορία γίνει με τόσες κάλπες όσες οι προτάσεις των κομμάτων, τότε αυτό θα συνιστά πραξικόπημα.

Αναφέρθηκε και στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σημειώνοντας ότι κανείς δεν πάει να αγοράσει κάτι που πάει για πτώχευση.

«Εμείς δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τα συμφέροντα των 3.200 εργαζομένων και των 72.000 μικρομετόχων. Διότι Ταμιευτήριο και μικρομέτοχος είναι το ίδιο πράγμα», είπε.

Αναφερόμενη στο φορολογικό νομοσχέδιο, η κ. Παπαρήγα κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση υποχρεώνει στην τήρηση αποδείξεων σε ποσοστό 25% επί των εισοδημάτων, εξαιρεί όμως από αυτές τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 

Αναφερόμενη στο κόστος για το πετρέλαιο θέρμανσης, σχολίασε: «Φωνάζετε να μην κόβει ο λαός τα δένδρα για να ζεσταθεί γιατί είναι σε βάρος του περιβάλλοντος. Αλλη δουλειά δεν έχει αυτός που κρυώνει το παιδί του και θα πάει να γραφτεί στη NATURA. Όποιος έχει δένδρο στο σπίτι του είναι προνομιούχος. Εγώ άμα είχα παιδιά και εγγόνια θα έκοβα και τα δέντρα για να ζεσταθούν.»