Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου και τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή δηλώσεις του Γραμματέα της ΚΠΕ του Συνασπισμού, Δ. Βίτσα για το θέμα των επενδύσεων.
«Όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να περιβληθεί ευρωπαϊκό μανδύα, μιλώντας για "σοβαρές ιδιωτικές επενδύσεις", τον απογυμνώνουν διαρκώς οι ενέργειες και δηλώσεις στελεχών και βουλευτών του, όπως ο κ. Βίτσας που προανήγγειλε διωγμό όλων των επενδυτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη την COSCO από το λιμάνι του Πειραιά. Ευτυχώς ο κόσμος τους έχει πια καταλάβει» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

«Όταν ο κ. Κεδίκογλου αναφέρεται σε επενδύσεις, προφανώς εννοεί το fast track ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τα deals και τις μίζες υπέρ των φίλων τους. Δεν είναι επενδύσεις ούτε οι Ε.Ο.Ζ της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της καταστροφής του περιβάλλοντος, ούτε η απώλεια από το Δημόσιο κάθε εργαλείου παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης» ήταν η άμεση απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση και να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, χρειάζεται γιγαντιαίες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν, σήμερα, ότι θα επανακρατικοποιήσουν επιχειρήσεις με πρώτα τα λιμάνια. Είναι αυτό το οποίο θα πει ο κ. Τσίπρας στον κ. Σόιμπλε; Ότι, δηλαδή, η Αξιωματική Αντιπολίτευση σκοτώνει τις επενδύσεις, διώχνει τις επενδύσεις από την Ελλάδα; Οι ξένες επενδύσεις δεν είναι επενδύσεις τις οποίες χρειάζεται η χώρα μας; Αν είναι αυτό το οποίο θα πει στον κ. Σόιμπλε, καλύτερα να ματαιώσει το ταξίδι του στη Γερμανία» δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Βίτσα.

Σε νέα του δήλωση, ο κ. Βίτσας ανέφερε: «Αυτοί που ξεπούλησαν και ξεπουλούν την δημόσια περιουσία, λες και είναι ιδιοκτησία τους. Αυτοί που εκχωρούν, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, την κατά το Σύνταγμα ανεκχώρητη δημόσια γη. Αυτοί που, έτσι κι αλλιώς, παραδέχονται πως είναι ανίκανοι ακόμα και να διαχειριστούν, προς όφελος της κοινωνίας, δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας. Αυτοί που με την βάρβαρη πολιτική τους προκαλούν συνεχώς κοινωνικό κόστος (ανεργία, περικοπές, απολύσεις) προς όφελος των τοκογλύφων και κλεπτοκρατών. Αυτοί που «επενδύουν» στην φτώχεια του λαού και τον φορολογούν κι από πάνω σηκώνουν το δάχτυλο του "τιμητή". Ματαιοπονούν. Το πάρτι της διαπλοκής, της διαφθοράς, του ξεπουλήματος τελειώνει».

Το στέλεχος του ΣΥΝ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι η μόνη ικανή, μαζί με το λαό, να σταματήσει την καταστροφή, να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, να επενδύσει στην παραγωγική ανασυγκρότησή της, να διαφυλάξει και να αξιοποιήσει, σε όφελος της κοινωνίας, τη δημόσια περιουσία. Ας ρίξουν μια ματιά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και θα βρουν τις απαντήσεις μας. Είναι η απάντηση της αξιοπρέπειας ενάντια στην εθελοδουλία, είναι η απάντηση της ανάπτυξης, που βασίζεται στις κοινωνικές ανάγκες, ενάντια στην καταστροφή και την ανθρωπιστική κρίση, είναι η απάντηση της δημοκρατίας και της ελευθερίας ενάντια στην ολιγαρχία του πλούτου και τη δουλεία στους τραπεζοκράτες και τις αγορές τους».