«Δεν υπάρχει πιο άδικος φόρος απ' τον έμμεσο» τόνισε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, στο πλαίσιο της από πλευράς του διαφωνίας με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική «που καταστρέφει την Ελλάδα».
Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει κάθαρση, «αλλιώς ο λαός δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στα άδικα και αναποτελεσματικά, αυτά, μέτρα».

Για τη φορολόγηση των ακινήτων, ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε πως «δεν υπάρχει πιο υγιής και πατριωτική επένδυση απ' το να επενδύεις στην πατρίδα σου στα ακίνητα. Αγόραζαν οι μικρομεσαίοι 2-3 διαμερίσματα για κάποια νοίκια και κάποια έσοδα. Αυτοί τιμωρούνται. Υπάρχουν δέκα διαφορετικοί φόροι για τα ακίνητα. Εκεί που μπορούν εύκολα να βρουν τα χρήματα, δεν βλέπουμε να υπάρχει και καμία σοβαρή μέριμνα, έρευνα, πραγματική διάθεση για τιμωρία και κάθαρση, να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα, να τιμωρηθούν οι κλέφτες».

Από την άλλη, σημείωσε «ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι εξοντωτικός. Για το κίνημά μου, δεν υπάρχει πιο άδικος φόρος απ' τον έμμεσο. Είναι άδικο να πληρώνει ο φτωχός συνταξιούχος, το ίδιο με τον μεγαλοεπιχειρηματία και τον εφοπλιστή. Αντί να κερδίσει όμως το κράτος, έχασε. Ταυτόχρονα έχουμε λαθραία τσιγάρα, όπως την δεκαετία του '50. Γίνεται εμπόριο και της φορολογικής ταινίας απ' τα περίπτερα. Εκεί έχει καταντήσει η Ελλάδα».

«Πιστεύω πως όλα αυτά που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα αποτύχουν. Μακάρι να επιτύχουν. Γιατί εγώ βλέπω την ανεργία να αυξάνει και την οικονομία ήδη κατεστραμμένη. Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο. Καταστρέφεται η χώρα. Ο καθείς ας διαλέξει το δρόμο που πρέπει να πάρει» κατέληξε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος επικαλέστηκε και πρόσφατο άρθρο του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη στα «Νέα», στο οποίο ο αρθογράφος είχε επεσήμανε πως έως τα τέλη Μαρτίου, η Ελλάδα θα έχει φτωχύνει περισσότερο από όσο φτώχυνε η Μεγάλη Βρετανία σε ολόκληρο τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Η Βρετανία όμως, ξόδεψε τα κεφάλαιά της στα μέτωπα και τα χαρακώματα, ενώ εμείς στο Λιχτενστάιν, στην Ελβετία, στο Λουξεμβούργο, στο Χρηματιστήριο» σχολίασε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.