Θορυβημένη και ανήσυχη είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από τα γεγονότα τα οποία εξελίσσονται το τελευταίο χρονικό διάστημα και στα οποία η τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά εμπλέκει την αξιωματική αντιπολίτευση αποσπώντας ταυτόχρονα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από τις εξελίξεις στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ.
Στην Κουμουνδούρου έχουν πειστεί πλέον ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα καλοστημένο και επικίνδυνο σχέδιο που στόχο έχει όχι μόνο να φέρει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να τον εκθέσει έναντι των Ελλήνων πολιτών.  Ο τίτλος του σχεδίου θα μπορούσε όπως λένε να έχει τον τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ- Το κόμμα που υποθάλπει τους αναρχικούς και τους εξτρεμιστές » και στόχους του να ταυτιστεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κάθε ακραία ενέργεια που πλήττει τους ... Έλληνες νοικοκυραίους.

Τα γεγονότα στην Βίλα Αμαλίας, και την Βίλα Μαρίας Κάλλας, με την διαρκεί προβολή των πλάνων  με τα μπουκάλια, τα ρόπαλα και τις μάσκες καθώς και τα γκαζάκια που μπήκαν στα σπίτια των πέντε δημοσιογράφων προβάλλονται από την κυβέρνηση ως έργο νεολαίων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι αλλεπάλληλες αναφορές του Σίμου Κεδίκογλου στην καταδίκη των γεγονότων από το κόμμα της αξιωματικής  αντιπολίτευσης δημιουργούν –όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου – στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι πίσω απ όλα αυτά βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας ενώ τα φιλικά μέσα ενημέρωσης στην κυβέρνηση « βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία » συντηρώντας καθημερινά στην επικαιρότητα τα θέματα αυτά.

Όπως λένε τα  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά δεν είχαν αντιληφθεί την έκταση του σχεδίου και γι αυτό αντέδρασαν με ειρωνεία και δηκτικότητα όταν ξεκίνησε η ιστορία με τις μάσκες και τα μπουκάλια. Στην συνέχεια όμως και μετά από τα καθημερινά γεγονότα που ενέπλεκαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ακραία επεισόδια αντελήφθησαν ότι πρόκειται για κάτι σοβαρότερο το οποίο σε βάθος χρόνου θα έχει συνέπειες στην εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γι αυτό κρίθηκε αναγκαίο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να τοποθετηθεί στα θέματα βίας ενώ άφησαν να διαρρεύσει ότι υπήρξε και  επίπληξη για τον δημόσιο αυτοπροσδιορισμό του ως αναρχικός στον βουλευτή,  Βαγγέλη Διαμαντόπουλο.
Πέρα πάντως από την σαφή τοποθέτηση του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι Συριζαίοι  έχουν αποφασίσει ότι  από έδω και εμπρός σε παρόμοια θέματα να κάνουν τις... πάπιες. Προφανώς για να αποδείξουν και αυτοί ότι είναι καλοί νοικοκυραίοι.  

Κκκ