«Είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται οικογένειες και μικρά παιδιά» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχετικά με την επίθεση που έγινε στην πολυκατοικία όπου μένει ο αδερφός του.


Με παρέμβαση του στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για «απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία.

«Είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται οικογένειες και μικρά παιδιά. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυναμώνουν τη θέλησή μας. Πιστεύω ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να καταδικάσει χωρίς εξαιρέσεις το γεγονός.Δεν μπορεί να διαχωρίζεται σε καλή και κακή η πολιτική βία. Δεν υπάρχει κακή βία. Πρέπει να εξοστρακίσουμε τη βία από την κοινωνία μας».

Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι αναφέρεται σε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν για λιντσαρίσματα πολιτικών τους αντιπάλων. «Όλα αυτά είναι επικίνδυνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ με κατηγόρησε για μετεμφυλιακά κηρύγματα ενώ εγώ ζήτησα απλά αποκήρυξη της κάθε μορφής βίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και έκλεισε λέγοντας:

«Είναι απαράδεκτο να τρομοκρατείται ένα τρίχρονο κοριτσάκι. Πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατίας τονίζει σε υψηλούς τόνους, «Η καταδίκη των νέων βομβιστικών επιθέσεων πρέπει να είναι ομόφωνη από όλα τα κόμματα. Η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου πέφτει στο κενό».

«Είναι, πλέον, καταγεγραμμένο ότι, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούσε εκπροσώπους του Τύπου, ακολούθησαν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, όταν στοχοποίησε τη Νέα Δημοκρατία, οι κουκουλοφόροι έβαλαν στο στόχαστρο τα γραφεία του κόμματος και από τη στιγμή που αποκάλεσε Γκέμπελς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και χαφιεδίστικες τις δηλώσεις του, ήλθε η σειρά συγγενικού του προσώπου να υποστεί την άνανδρη επίθεση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και καταλήγει:

«O ΣΥΡΙΖΑ κάθε λεπτό, που διατηρεί στις τάξεις του βουλευτές που δηλώνουν ότι “η αναρχία είναι δημοκρατία”, βουλευτές που στο σπίτι τους διαθέτουν μάσκες και καδρόνια και δηλώνουν αλληλέγγυοι στη βίλα Αμαλίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του».