Να ζητήσει «συγγνώμη» από τον Ευάγγελο Βενιζέλο κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, επειδή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ τον συμπεριέλαβε στην πρόταση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
Ο κ. Μανιάτης κατήγγειλε «συγκεκριμένο σχέδιο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ», μέσα από μια «απίστευτη συνωμοσία» και «λασπολογία» σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, και την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ακόμα και συγγενικών προσώπων του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου σε «σενάρια συνωμοσίας».

'Ομως, όπως είπε, «η αλήθεια πια, φαίνεται σε μεγάλο βαθμό, έχει αποκαλυφθεί» και σημείωσε: "Περιμένουμε κάποιοι να ζητήσουν συγγνώμη, τώρα που αποκαλύπτεται ποιοι διακινούσαν σαν μαρουλόφυλλα τα στικάκια, τώρα που αποκαλύπτεται ότι δεν υπήρχε καμιά σχέση ούτε του κ. Βενιζέλου, ούτε του κ. Παπανδρέου, ούτε του κ. Παπαδήμου, οι οποίοι εγκαλούνται, οι δύο τελευταίοι από το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Δεν συνιστούν ένα λόγο, κυρίως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, να δει από το μηδέν τη δική του συμπεριφορά και να συνειδητοποιήσει, ότι η κοινωνία, επειδή βρίσκεται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, δεν μπορεί να ανεχθεί από μια Αριστερά συμπεριφορές οι οποίες μας πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω και φέρνουν άσχημες μνήμες στο μυαλό της κοινωνίας;"

Ο κ. Μανιάτης μίλησε σε εκδήλωση των Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, και σε επιτέθηκε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ και προσωπικά στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε "αλαζονεία", ενώ άφησε αιχμές για τη στάση του απέναντι στις επιθέσεις εναντίον πολιτικών, δημοσιογράφων και κομματικών γραφείων τις τελευταίες μέρες. Οι επιθέσεις αυτές είναι μια "αθλιότητα", οδηγούν σε αδιέξοδο, είπε κι έκανε λόγο για "δήθεν Αριστερά" η οποία στην ουσία "καταπατά τα δικά μας ατομικά δικαιώματα", γι αυτό απαίτησε την εφαρμογή των νόμων.

Σε ερώτηση πότε και ποιοι βουλευτές θα επιστρέψουν στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μανιάτης απάντησε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διεύρυνσης και επιστροφής βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το κόμμα έχει "ανοιχτές τις αγκαλιές του" για όσους θεωρούν ότι ακολουθεί με συνέπεια το δρόμο για τη σωτηρία της χώρας.

Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν κι άλλες εκδηλώσεις και για τις 9 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί αντιρατσιστική και αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.