Ολοένα και περισσότερο αυξάνονται οι συζητήσεις εντός του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν διαφορετικά απο την ηγεσία, οτι η τυφλή σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βγαζει κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ αλλα το αντίθετο, και γι αυτο, στελέχη του δεν συμφωνούν οπως λένε με την αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους προτείνοντας να εγκαταλειφθεί το μοντέλο της ρηξης με τον κ. Τσίπρα.

Ειναι δυνατόν, να θελουμε να λεγόμαστε αριστερό κόμμα, όταν συγκρουόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα βρίσκουμε με τη ΝΔ; Υποστηρίζουν ορισμένοι ενώ πληθαίνουν και δημοσιευματα που δείχνουν ότι παρόμοιες απόψεις εκφράζουν κορυφαία στελέχη οπως η Φ. Γεννηματα, η ο κ, Ρέππας που για παράδειγμα πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να κατακερματιστει ο χώρος της αριστεράς, αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να ελπίζει και αύριο στις συμμαχίες του.

Απο την άλλη στο ίδιο κλίμα βρίσκονται και αλλα στελεχη που διαθέτουν αριστερό προφίλ στο ΠΑΣΟΚ όλα αυτα τα χρονια και που θεωρούν ότι ειναι λάθος η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το στικ με τα ονόματα των καταθετων. Ενας εξ αυτών ο Χρήστος Παπουτσης που δεν εχει μιλήσει το τελευταίο διάστημα, πλην εκτός της επιστροφής του στο κόμμα ως μέλος της ΚΟΕΣ ενόψει του συνεδρίου και βρίσκεται σε φάση αναμονής. Συνομιλητές του αναφέρουν ότι δεν ειναι διατεθειμένος να προσφέρει αριστερη κάλυψη , άλλοθι σε όλους αυτούς που δεν το εχουν και το χρειάζονται.

Πίσω απο τις κλειστές πόρτες του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκρατους, υπάρχουν στελέχη που διαφωνούν ριζικά και πιστεύουν ότι ειναι λάθος η τακτική που ακολουθεί ο κ. Βενιζέλος. Ο ίδιος στο γεύμα που ειχε με στελέχη του , άμεσους συνεργάτες του στο πάρκο ελευθερίας, που τελικά δεν ήταν ο κ. Σαχινίδης, παρά τα όσα γράφτηκαν , φέρεται να τους είπε πως ειναι διατεθειμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Βάζει το δίλημμα σε ολους οσοι πιστεουν πως δεν θα πρέπει να υψωθει τοιχος απεναντι στον Τσιπρα : ΠΑΣΟΚ η ΣΥΡΙΖΑ ; Φαίνεται ειναι η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε όσους φλερτάρουν αριστερά.

Εκτός της εκπροσώπου τύπου, την ίδια άποψη εκφράζουν και αλλά στελέχη της λεγόμενης Γεννηματικης ομάδας οπως ο κ. Μ. Παπαιωάννου, ενώ στελέχη της περιφέρειας δείχνουν την ιδια κατεύθυνση. Να υπάρξει δηλαδή δίαυλος επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επι του θέματος μάλιστα αρθρογραφούν και ορισμένοι.

Εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να μην εχει μονοδιάστατη πολιτική απέναντι στη ΝΔ αλλά θα πρέπει να διατηρούν επαφή και με τον ΣΥΡΙΖΑ οπως κάνουν με τη ΔΗΜΑΡ, λένε ότι αν δεν υπήρχε η λιστα Λαγκαρντ ίσως αυτο να ήταν πιο εύκολο. Απο τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον του κ. Βενιζέλου ειναι φύση αδύνατο, να βρεθεί κοινή κατεύθυνση μεταξύ τους. Αφήνουν να εννοηθεί δηλαδή , ότι θα μπορούσε να ξεπεραστούν ορισμένα προβλήματα , αν δεν ήταν η λιστα Λαγκαρντ και οι διορισμοί των δυο πλευρών .

Βαγγέλης Γιακουμής