Με τη συμμετοχή του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, του βουλευτή της ΝΔ Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, του βουλευτή Κορινθίας της Χρυσής Αυγής Ευστάθιου Μπούκουρα, του δημάρχου Επιδαύρου Κώστα Γκάντζιου, αξιωματούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή εκδηλώσεις για την 191η επέτειο της Α' Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 1821 και τον Ιανουάριο του 1822.

Μετά την κατάθεση στεφάνων, ο Ευ. Μεϊμαράκης στην ομιλία του δήλωσε συγκινημένος, γιατί βρίσκεται «στην πόλη που γεννήθηκε ο κοινοβουλευτισμός» και είπε πως αποτελεί υποχρέωση του κάθε προέδρου της Βουλής να παρίσταται σ' αυτή την εκδήλωση.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι στην πρώτη Εθνοσυνέλευση ψηφίστηκε ένα Σύνταγμα που προέβλεπε πρώτα απ' όλα τις ατομικές ελευθερίες, καθορίζοντας όμως ότι ελευθερία δεν είναι ασυδοσία και δεν εκφράζεται με πράξεις βίας, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι, «το μήνυμα όμως που έστειλαν και το οποίο παραμένει σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρο είναι αυτό της ομόνοιας μπροστά στον κοινό αγώνα. Της ομοψυχίας και της συμφωνίας για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, διότι κατόρθωσαν μέσα από τη διαδικασία του ελεύθερου διαλόγου που όρισαν και αποτελεί και τη βάση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, να συναποφασίσουν».

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι, το μήνυμα της Εθνοσυνέλευσης παραμένει ισχυρό και πρέπει σ' αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή όλοι μαζί να αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου με το βλέμμα στραμμένο πίσω, στις αρχές και τις αξίες που αποτελούν παρακαταθήκη.