Την Τρίτη θα διεξαχθεί στη βουλή η διάσκεψη προέδρων με τη συμμετοχή του προέδρου του κοινοβουλίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη για να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα στηθούν οι κάλπες σε ότι αφορά την απόφαση για την προκαταρκτική επιτροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ.
Κανονικα θα πρέπει να στηθούν τέσσερις κάλπες όσες δηλαδή και τα πρόσωπα τα οποία περιλαμβάνονται στις προτάσεις των κομμάτων: Παπακωνταντινου απο την πλευρά της ΔΗΜΑΡ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Βενιζέλος και Παπακωνσταντινου απο την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και Παπανδρέου με Παπαδήμο σύμφωνα με την πρόταση των ΑΝΕΛ. Ωστόσο όμως καταβάλλεται μια προσπάθεια να στηθούν τρεις κάλπες που θέλει η συγκυβέρνηση έτσι ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα παραπομπής του κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου αν σε περίπτωση υπάρξουν διαρροές απο βουλευτές. Το ΠΑΣΟΚ λένε συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, ότι δεν φοβάται τους βουλευτές του.

Φοβούνται όμως τους βουλευτές της ΝΔ που δεν ξέρουν πως θα αντιδράσουν όχι μόνο ως προς τις κατηγορίες προς τον κ. Βενιζελο , αλλα και προς τον κ. Παπανδρέου, και γι αυτό έλεγαν οτι η προσπάθεια και του κ. Σαμαρά με τις συνεντεύξεις και τις παρεμβάσεις τους αυτό έχουν ως στόχο. Να διαφυλαχτεί η κυβερνητική συνοχή.

Ταυτόχρονα, συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργου έλεγαν πως δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο περίπτωση , να υπάρξουν διαρροές , γεγονός που σημαίνει ότι έχουν συζητηθεί, και έχουν επιστρατευτεί όλες οι δικλείδες ασφαλείας έτσι ώστε να μην υπάρξουν εξελίξεις που δεν θα ειναι ελεγχόμενες.

Βαγγέλης Γιακουμής