Από την στάση ορισμένων πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους όμως η Ιπποκράτους έχει ανοίξει δίαυλους επικοινωνίας, κατά την ψηφοφορία των εφαρμοστικών νόμων, θα εξαρτήσει σε μεγάλο βαθμό ο Ευάγγελος Βενιζέλος την επιστροφή τους στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Ήδη όπως έχουμε γράψει το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε διαδικασία επαναπροσέγγισης με τους Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Κουτσούκο, Μιχάλη Κασσή, όπως επίσης και με τους Μίμη Ανδρουλάκη και Άντζελα Γκερέκου.

Όμως για να τούς πάρει πίσω στο...μαντρί ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει ότι θα πρέπει να έχει ισχυρά πατήματα. Ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν διαμηνύσει στην ηγεσία ότι είναι αντίθετοι στην επανάκαμψη και μάλιστα τόσο σύντομα όσων συναδέλφων τους δεν ψήφισαν τα μέτρα του περασμένου Νοεμβρίου αφήνοντας-όπως λένε- άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Ο κ. Βενιζέλος δεν επιθυμεί να διαταράξει τις ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ ανοίγοντας νέα μέτωπα.

Θέλει την κοινοβουλευτική του ομάδα ήρεμη, αλλά και τους ενδιαφερόμενους να επιστρέψουν σ' αυτήν κοντά στην Ιπποκράτους. Όπως φαίνεται θα καθυστερήσει στην λήψη των σχετικών αποφάσεων όσο μπορεί μεταθέτοντας την λήψη τους ακόμη και κατά την περίοδο του Συνεδρίου παρ' όλο που ορισμένοι πιέζουν για να γυρίσουν άμεσα. Μάλιστα κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ δείχνουν ότι προεξοφλούν την επιστροφή τους και γι' αυτό το λόγο διένειμαν την Παρασκευή σε επίσημο ενημερωτικό κείμενο της Ιπποκράτους απομαγνητοφώνηση συνέντευξης του Γιάννη Κουτσούκου...

Στο μεταξύ το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει την δυσαρέσκειά του για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή δίνοντας λαβές στην αντιπολίτευση σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής και την προώθηση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η Ιπποκράτους ανέθεσε στον Φίλιππο Σαχινίδη να προβεί σε διάβημα από το βήμα της Βουλής καλώντας τον Γιάννη Στουρνάρα να αποσύρει για λόγους δημοκρατικής τάξης από το νομοσχέδιο για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, τις ΠΝΠ και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις τις διατάξεις που δεν σχετίζονται με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, για να προστατευτεί το κύρος του Κοινοβουλίου.

Αυτές τις πρακτικές αναμένεται να καταγγείλει και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου.