Ενώπιος ενωπίω θα βρεθούν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τις... διαφορές τους.
Και οι δυο πλευρές δηλώνουν αμετακίνητες από τις θέσεις που έχουν εκφράσει μέχρι σήμερα σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει αντιταχθεί σθεναρά και σε όλα τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση. Και οι δυο πλευρές κρατούν μικρό καλάθι για τα αποτελέσματα της συνάντησης ωστόσο ομολογούν ότι κάτι αλλάζει.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θα πει στον Αλέξη Τσίπρα ότι και στην περίπτωση που υπάρξει κυβερνητική αλλαγή τα μνημόνια θα πρέπει να εφαρμοστούν αλλιώς θα διακοπή η οικονομική βοήθεια προς την χώρα.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την συνάντηση θα επιδιώξει να παρουσιάσει με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο το που βρίσκεται σήμερα η ελληνική κοινωνία η οποία βιώνει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση ενώ θα αναφερθεί στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις , τις διαρθρωτικές αλλαγές και το φορολογικό.  

Όμως παρά τα όσα λένε οι δυο πλευρές -και που κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η συνάντηση γίνεται « από δυο ξένους στην ίδια πόλη »-  με αυτή την συνάντηση γίνεται ένα μικρό αλλά ουσιαστικό βήμα.

Όπως ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε συναίνεσε για αυτή την συνάντηση  παραβλέποντας παλαιότερο χαρακτηρισμό της γερμανικής κυβέρνησης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ταυτιστεί με την ακροαριστερά είναι μία μεγάλη αλλαγή  και μια καλή αρχή για την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Το γεγονός ακόμα- ισχυρίζονται από την Κουμουνδούρου- ότι  δέχθηκε την συνάντηση χωρίς να ρωτήσει τους παράγοντες της τρικομματικής κυβέρνησης θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι η κυβέρνηση του επιθυμεί να ανοίξει και τη πόρτα της αντιπολίτευσης δείχνει ότι και στην Γερμανία πιστεύουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.