Την συμπαράσταση του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνομιλία που είχαν σήμερα το πρωί. Οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν προκειμένου να εξετάσουν από κοινού το ζήτημα των τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνεται ότι «η επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας με εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου δείχνει ότι υπάρχουν κύκλοι που παίζουν αδίστακτα με τη βία και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής πολιτείας».

Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια, όμως σημειώνει ότι «η καταδίκη δεν αρκεί. Όπως δεν αρκεί να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της για την προστασία των πολιτών και των θεσμών. Η καταδίκη της βίας και η αντίδραση στα φαινόμενα αυτά πρέπει γίνει με μια φωνή από την ελληνική κοινωνία. Η συνεννόηση απέναντι στη βία είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων που σέβονται τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Κάνεις δεν δικαιούται να χρησιμοποιήσει τα φαινόμενα βίας για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση και οι ανεύθυνες και ανιστόρητες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη δείχνουν πόσο αδιέξοδα και επικίνδυνα είναι τα μισόλογα και οι αμφιθυμίες. Αυτό που οφείλουμε όλοι είναι να καταδικάσουμε ανοιχτά και υπεύθυνα κάθε μορφή βίας και μέσα από τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών να προστατεύσουμε την εθνική και κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια και τα δικαιώματα των πολιτών ,το δημοκρατικό κεκτημένο της χώρας. Μόνο έτσι η πατρίδα μας θα βγει δυνατή από την κρίση».