Με τρεις ανοιχτές εκδηλώσεις αρχίζει το νέο έτος η Δυναμική Ελλάδα, σε Ηράκλειο, (18/01, 7μμ ξενοδοχείο Galaxy) Αθήνα (19/01, 6.20 μμ, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών) και Γιάννενα, (20/01, 7μμ, ξενοδοχείο Grand Serai) όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις της κίνησης και τα μέλη και οι φίλοι της θα συζητήσουν με τους πολίτες.
Στο Ηράκλειο θα μιλήσουν ο Γιώργος Κοντάκης, (Καθηγητής Παν/μιου Κρήτης), ο Γιώργος Γιάννος (φοιτητής), ο Μηνάς Καλογεράκης (επιχειρηματίας στον Τουρισμό), ο Λευτέρης Πετράκης, (επιχειρηματίας στον χώρο της τεχνολογίας) και ο Ηλίας Μόσιαλος.

Στην Αθήνα κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ηλίας Μόσιαλος, και θεματικοί εισηγητές o Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης (Επιχειρηματίας), ο Ορέστης Καλογήρου (καθηγητής ΑΠΘ), ο Μιχάλης Κούτρας, (Ιατρός - Νευρολόγος) και ο Ανδρέας Γιαννακόπουλος (Φοιτητής Πανεπιστημίου Πατρών).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν τα περαιτέρω οργανωτικά βήματα και η νέα πολιτική συνεργασιών της Δυναμικής Ελλάδας, και θα παρουσιαστεί το λογότυπο της κίνησης.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα κλείσει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στα Γιάννενα, όπου ο Δημήτρης Σιώτος (εκπαιδευτικός) θα προλογίσει τον Ηλία Μόσιαλο ως κεντρικό ομιλητή. Από την δημοσίευση των πολιτικών αρχών της Δυναμικής Ελλάδας, τρεις μήνες πριν, το κείμενο της διακήρυξης έχουν ενισχύσει 800 υπογραφές πολιτών πανελλαδικά, ενώ διακόσια ακόμα ονόματα θα ανακοινωθούν μέσα στον Ιανουάριο.

Η προσωρινή Επιτροπής Πρωτοβουλίας της Δυναμικής Ελλάδας αριθμεί 60 μέλη, από κάθε γωνιά της χώρας.

Η ολομέλεια της προσωρινής Επιτροπής Πρωτοβουλίας, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, όπου και θα εκλεγούν τα επίσημα όργανα της κίνησης. Εντός του Ιανουαρίου θα εγκαινιαστούν τα γραφεία της κίνησης στην πόλη της Αθήνας ενώ στις ήδη υπάρχουσες Επιτροπές της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης θα προστεθούν σύντομα και τοπικές οργανώσεις στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, στα Γιάννενα, την Πάτρα, την Κέρκυρα και τη Θεσσαλία.

Στο χώρο της νεολαίας ανακοινώθηκε Επιτροπή από τριάντα μέλη που δραστηριοποιούνται ενεργά για την οργάνωση των Δυναμικών Νέων, κυρίως στα Πανεπιστήμια.

Στις εκδηλώσεις της η Δυναμική Ελλάδα θα συζητήσει με τους πολίτες για τις θέσεις της και το όραμα για τη χώρα: το φορολογικό, το μεταναστευτικό, το σύγχρονο κοινωνικό κράτος και η αγροτική πολιτική είναι ήδη αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης στις τοπικές οργανώσεις αλλά και, μέσω του πολύτιμου εργαλείου του διαδικτύου, στην ιστοσελίδα της κίνησης (www.dynell.gr ) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, η Δυναμική Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στο διάλογο με γειτονικές πολιτικά μεταρρυθμιστικές κινήσεις και κόμματα, διάλογο εφ’ όλης της ύλης για την ελληνική κεντροαριστερά, τη θέση της ανάμεσα στις ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις, αλλά και την συνολική φυσιογνωμία της χώρας στην Ευρώπη και τη διεθνή σκηνή.