Επίθεση στην κυβέρνηση πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία συρραφή πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες βαπτίστηκαν νομοσχέδιο και ως τέτοιο εισάγονται στη Βουλή για να ψηφιστούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος» είπε ο κ. Νικολόπουλος προσθέτοντας ότι «η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με ένα υπουργικό συμβούλιο που μαζεύει δια περιφοράς υπογραφές και μία κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

«Ο υπουργός Οικονομικών απέσυρε 6 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τις επαναφέρει ως νομοσχέδιο, αφενός γιατί κάποιες από αυτές είχαν λήξει και αφετέρου, γιατί οι δανειστές ζήτησαν την ψήφισή τους με τη μορφή νομοσχεδίου και μάλιστα, άμεσα! Με άλλα λόγια, οι δανειστές απαιτούν από τη κυβέρνηση, να περάσουν από την Βουλή οι συγκεκριμένες διατάξεις που εισάγονται μέσω των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, προφανώς για να υπάρχει μία επίφαση δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής νομιμότητας. Έτσι όμως, δυστυχώς η Βουλή δεν είναι πλέον το κυρίαρχο όργανο έκφρασης του λαού και των εκπροσώπων του, αλλά ένα… μνημονιακό πλυντήριο, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν!» ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

«Και θλίβομαι πραγματικά, γιατί όπως προείπα, μέχρι πριν μερικούς μήνες η παράταξη της ΝΔ καταδίκαζε απερίφραστα τέτοιου είδους πρακτικές που και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ακολουθούσαν στο παρελθόν, ενώ σήμερα οι συνάδελφοι της ΝΔ αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τις ίδιες πρακτικές, όπως άλλωστε φαίνεται ότι αποδέχθηκαν και τη συνολική μεταστροφή της ηγεσίας του κόμματος και της κυβέρνησής τους απέναντι στο μνημόνιο και τους όρους των δανειστών» συμπλήρωσε.

«Εκφράζω την ρητή διαφωνία μου» συνέχισε ο κ. Νικολόπουλος «ως προς την ουσία του νομοσχεδίου, τις ρυθμίσεις δηλαδή που εισάγονται μέσω αυτού. Εκφράζω, επίσης, την ρητή διαφωνία μου αλλά και την έντονη απογοήτευσή μου για τον συνεχή ευτελισμό της Βουλής με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που βαφτίζονται νομοσχέδια, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών της χώρας».

«Ο καθένας μας αυτή την εποχή, αναμετράται μόνος του, με τις ιδέες, τις πεποιθήσεις, την υπόληψη και τη συνείδησή του, και φυσικά με τον λαό. Ας το έχουμε υπόψη μας για τη συνέχεια…» κατέληξε.