Προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, εξαπολύουν οι απομακρυνθέντες από την ΚΟ του κόμματος, βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς, τον οποίο και κατηγορούν ότι έχει την πλήρη ευθύνη για την αποπομπή τους.
«Δεν ασχολούμαστε με βουλευτές που δεν ανήκουν την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ» σχολίασαν ηγετικά στελέχη του κόμματος.

Οι δύο βουλευτές, σε μακροσκελή επιστολή τους, αναφέρουν: «Η δική μας αίσθηση είναι πως η διαγραφή δύο βουλευτών, που υποστηρίζουν την άποψη πως το κόμμα πρέπει να μείνει συνεπές στις ιδρυτικές του αρχές και οι οποίοι μάχονται για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, βάσει των οποίων εκλέχτηκαν βουλευτές, θα καταγραφεί με μελανά γράμματα στην ιστορία της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Και προσθέτουν, ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για το εγχείρημα της Δημοκρατικής Αριστεράς, μακριά από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και αποστεωμένες ιδεοληψίες μίας παλιάς Αριστεράς που αδυνατεί να δώσει, πρακτικά και συγκεκριμένα, προοπτική στην κοινωνία.

Οι δύο πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, αφού θεωρούν όλα τα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν από την ηγεσία του κόμματος για την αποπομπή τους, καταφέρονται ευθέως εναντίον του Φώτη Κουβέλη, λέγοντας ότι η απόφασή του συνιστά ατόπημα παραβίασης του Συντάγματος με τον τρόπο που επιτρέπει την αυτοτέλεια του βουλευτή.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί πως δεν ακολουθούσαν στις ψηφοφορίες της Βουλής τη γραμμή του κόμματος και έχουν «άλλο πολιτικό σχέδιο» συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, επικρίνουν τους χειρισμούς στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και τη μη διεύρυνση των ευθυνών και για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο.