Εγκλωβισμένος στην... τρομοκρατική επικαιρότητα μοιάζει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.
Ακόμα και η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Γερμανία και η συνάντηση του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών όπου εκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων ενώ ζήτησε την δικογραφία της υπόθεσης του Μ. Χρυστοφοράκου πέρασε σε δεύτερη μοίρα αφού η σφαίρα στο γραφείο του Αντ. Σαμαρά ... «είχε βρει τον στόχο της».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην πρωτεύουσα και απεύχονται να μην υπάρξει κάτι χειρότερο.

Το γεγονός ακόμα ότι δεν έχουν τον τρόπο να αποδείξουν ότι πίσω από αυτές τις ενέργειες κρύβονται σκοτεινές παρακρατικές ομάδες - όπως ισχυρίζονται -αποδυναμώνει την επιχειρηματολογία τους και τους εμφανίζει ακόμα πιο ευάλωτους απέναντι στην κοινή γνώμη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και το τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό λίγο πριν συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε δεν έκαμψε τις κυβερνητικές αντιδράσεις απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντιδράσεις που όπως επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου πυροδότησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με την δική του δήλωση με την οποία κατηγορούσε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν τοποθετείται ξεκάθαρα απέναντι στα θέματα της τρομοκρατίας.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν σε ένα βαθμό να είναι αιφνιδιασμένα από την σφοδρότητα της επίθεσης που δέχονται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενώ τα όσα συνέβησαν 2008 ---με τα αιματηρά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας- φαίνεται να τους στοιχειώνουν.

Όπως λένε ο αγώνας που καλούνται να δώσουν για να αλλάξει η ατζέντα της επικαιρότητας είναι άνιση αφού η τρικομματική κυβέρνηση έχει στο πλευρό της και την πλειοψηφία των μαζικών μέσων ενημέρωσης και τους μηχανισμούς.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι οπωσδήποτε πολύ δύσκολα με καυτή πολιτική επικαιρότητα ενώ το ερχόμενο Σάββα στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί και το μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.


Παναγιώτης Βασιλάκης