Υπόμνημα μέσω του συνηγόρου του υπέβαλε στους οικονομικούς εισαγγελείς ο Ιωάννης Διώτης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν κατέστη δυνατόν να εμφανιστεί ο ίδιος ενώπιον των κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, καθώς επικαλέσθηκε ασθένεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπόμνημα αφορά και τρίτο αδίκημα για την υπόθεση, αυτό της νόθευσης εγγράφου (πλην της υπεξαγωγής εγγράφου και παράβασης καθήκοντος, για τα οποία έχει ήδη παραδώσει υπόμνημα).

Εάν δεν προκύψει κάτι νεότερο από την κατάθεση του κ. Διώτη, η έρευνα των δύο εισαγγελέων ολοκληρώνεται και ο φάκελος θα σταλεί στη Βουλή. Εξηγήσεις διά υπομνήματος έδωσε τη Δευτέρα και ο Ιωάννης Καπελέρης, ο δεύτερος κληθείς ως ύποπτος για την υπόθεση.

Ο κ. Καπελέρης, σύμφωνα με πληροφορίες, εμμένει σε όσα έχει ισχυριστεί από την πρώτη φορά που προσήλθε στο γραφείο των εισαγγελέων.

Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ την περίοδο που ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε το ηλεκτρονικό αρχείο από τις γαλλικές αρχές υποστηρίζει ότι δεν πήρε ποτέ στα χέρια του τη λίστα και τονίζει ότι οποιοδήποτε αδίκημα σε σχέση με αυτό το υλικό δεν τον αφορά.