Στην Ολομέλεια της Βουλής φαίνεται πως πέφτει το «μπαλάκι» της απόφασης για το αν θα στηθούν τρεις ή τέσσερις κάλπες, κατά τη συζήτηση της προσεχούς Πέμπτης, για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Για αύριο Τετάρτη μεταφέρθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Βουλή και αν στη σε αυτήν κατατεθούν διαφορετικές προτάσεις για το πόσες κάλπες πρέπει να στηθούν, τότε θα ληφθεί απόφαση -η οποία χαρακτηρίζεται γνωμοδοτική από το Γραφείο Τύπου της Βουλής- και στη συνέχεια θα κληθεί να την επικυρώσει ή να την απορρίψει η Βουλή, με την έναρξη της συζήτησης την Πέμπτη.

Οι προτάσεις των κομμάτων είναι τρεις και ο αριθμός των πολιτικών προσώπων κατά των οποίων στρέφονται οι προτάσεις είναι τέσσερις. Αν στηθούν τρεις κάλπες θα αφορούν τις προτάσεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (προτείνεται η άσκηση δίωξης κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου) του ΣΥΡΙΖΑ (προτείνει την άσκηση δίωξης κατά των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου) και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (προτείνεται η άσκηση δίωξης κατά των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου και κατά των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου).

Οι επιλογές είναι δύο: Είτε θα στηθούν τόσες κάλπες όσες οι προαναφερόμενες προτάσεις των κομμάτων είτε τέσσερις κάλπες όσα και τα πολιτικά πρόσωπα που προτείνονται.

Σε ερώτηση ποιο κόμμα ή πολιτικό πρόσωπο έχει εισηγηθεί να στηθούν τρεις κάλπες, το Γραφείο Τύπου της Βουλής απάντησε ότι αυτό θα φανεί κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ για το εάν η Βουλή έχει απευθύνει ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το θέμα, η απάντηση ήταν αρνητική.