Ανακοίνωση για τις τελευταίες επιθέσεις, με γκαζάκια και στα γραφεία της ΝΔ, εξέδωσε το ΚΚΕ, απορρίπτοντας την «προπαγάνσα περί άκρων».
«Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει καταδικάσει τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών εναντίον κομμάτων και προσώπων. Οι ενέργειες αυτές (εμπρησμοί, γκαζάκια κλπ.), και κυρίως η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, αντικειμενικά διευκολύνουν όσους θέλουν να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα καθημερινά οξυμμένα προβλήματά του και όσους θέλουν να τον τρομοκρατήσουν και να εντείνουν την καταστολή σε βάρος των αγώνων του» αναφέρει ο Περισσός.

«Η επιστράτευση από την κυβέρνηση και μερίδα των ΜΜΕ της θεωρίας των "δύο άκρων", κινείται σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση. Επιχειρούν να εξισώσουν τις ενέργειες φασιστικών και άλλων αντιδραστικών μηχανισμών, που βγαίνουν από τα σπλάχνα του δικού τους συστήματος, με τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Από όλους αυτούς, επανειλημμένα στο παρελθόν, έχουν χαρακτηριστεί ως "ακραίες" οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι συμβολικές καταλήψεις και άλλες αγωνιστικές μορφές πάλης του εργατικού-λαϊκού κινήματος» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προχωρήσει τις έρευνες για την αποκάλυψη των κέντρων και των μηχανισμών, που βρίσκονται πίσω από τέτοιες επιθέσεις. Να ενημερώσει που βρίσκονται οι έρευνες και γιατί δεν έχουν εξιχνιαστεί εγκλήματα, όπως η δολοφονία των τριών ανθρώπων στη Μαρφίν, που αξιοποιήθηκαν για τη συκοφάντηση και το χτύπημα του κινήματος» συμπληρώνει το ΚΚΕ.

«Ο λαός πρέπει να απορρίψει τέτοιου είδους θεωρίες, το κλίμα τρομοκρατίας. Να μην παγιδευτεί σε μια ανούσια δικομματικού τύπου αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, που κρύβει την ανάγκη ο λαός οργανωμένος και συσπειρωμένος να αντιπαλέψει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και το σύστημα που τα γεννά» καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ.