«Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης αναγγέλλει από το βήμα της Βουλής -με την αιτιολογία του "επανυπολογισμού" -κι άλλες μεγάλες μειώσεις, που θα εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο τον Έλληνα συνταξιούχο» αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.
«Η κυβέρνηση της επαναδιαπραγμάτευσης ανακάλυψε τώρα και πίσω, πως δεν έχει "περικόψει όσο πρέπει" τις συντάξεις. Έτσι νέες περικοπές από 1η Μαρτίου, με μειώσεις από 3% έως 14% σε ποσά άνω των 1.400 ευρώ και στη συνέχεια 12% περικοπή στα ποσά άνω των 1.300 ευρώ. Από τον Απρίλιο μάλιστα θα μειωθούν έως και 50%, κάποιες επικουρικές, με τη δημιουργία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης ενώ επίσης πέρα από τις μειώσεις των συντάξεων, αναμένεται να καθιερωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2014, ενιαίος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ που θα φέρει νέες περικοπές» τόνισε.

«Αυτά όπως γνωρίζετε δεν είναι "λόγια της Κασσάνδρας" αλλά του υπουργού Εργασίας, που δυστυχώς ήρθε χθες στη Βουλή με τις ανακοινώσεις αυτές, να επιβεβαιώσει τα όσα έντρομος κατέγραφα στην παραίτησή μου, ό,τι δηλαδή είχαν αποδεχτεί οι τρεις αρχηγοί, με την "μη επαναδιαπραγμάτευση"» πρόσθεσε.

«Αυτές οι νέες επιδρομές κατά των φτωχοποιηθέντων συνταξιούχων, θα σαρώσουν και θα αποτελειώσουν την κοινωνία. Αν δεν μπει ένα "στοπ" σε αυτές τις πολιτικές, καμία σωτηρία δεν θα έχει νόημα, αφού η Ελλάδα θα είναι ένα κοινωνικό και οικονομικό νεκροταφείο. Δυστυχώς η ηγεσία της ΝΔ, η οποία μέχρι πριν πέντε μήνες υποστήριζε τα ίδια ακριβώς, αμέσως μετά τις εκλογές αποφάσισε να αλλάξει τακτική και να δεθεί στο άρμα του κ. Βενιζέλου και της λογικής που επί δυο χρόνια ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ  και να κάνει ακόμα χειρότερα» είπε ακόμα ο κ. Νικολόπουλος.

«Τι θα πει επανυπολογισμός; Οι ελιές κοτόπουλο και το ψάρι κρέας δεν γίνονται, όπως και να το κάνουμε.  Είναι καθαρό πως όπως και να βαφτίσει ο κ. Βρούτσης τις νέες περικοπές, επανυπολιγισμό ή όπως αλλιώς, η σκληρή εμμονή, η τύφλωση και η εξάρτηση από την πολιτική Κουτρουμάνη - Παπανδρέου όχι μόνο δεν θα αλλάξει την ουσία αλλά δυστυχώς και δεν θα βάλει και τέλος» ανέφερε.

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι «έστω την ύστατη ώρα αποτελούν υπεύθυνες και συγκεκριμένες πολιτικές ανάκαμψης, που μπορούν να αναστρέψουν το οικονομικό κλίμα, να φέρουν ελπίδα και προοπτική. Ο πρωθυπουργός οφείλει "εις εαυτόν δε ελθών",  να αλλάξει κατεύθυνση και πολιτική, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο».