Επίσκεψη Κάράογλου στην «Technopolis Θεσσαλονίκης»

Επίσκεψη Κάράογλου στην «Technopolis Θεσσαλονίκης»
Photo: eurokinissi
Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της «Technopolis Θεσσαλονίκης», που αποτελεί το πρώτο πάρκο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα, είχε σήμερα ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.
«Ήρθε η ώρα να κάνουμε τη γνώση, προϊόν» δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της «Technopolis Θεσσαλονίκης» και του ΣΕΠΕ, Τάσο Τζήκα για τις δράσεις του πάρκου, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στις προοπτικές εξέλιξης του και συνεργασίας του με ερευνητικά κέντρα, ώστε να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

«Η υψηλή τεχνολογία είναι παρούσα. Η συσσωρευμένη τεχνογνωσία που υπάρχει στην Technopolis Θεσσαλονίκης αποτελεί πλεονέκτημα για τη χώρα μας, η οποία αποδεικνύει ότι μπορεί να παράγει και να εξάγει και άλλα προϊόντα πέρα από τον τουρισμό και τη γεωργία» τόνισε ο κ. Καράογλου και συνέχισε:

«Κοινωνική ευθύνη του επιχειρηματία είναι να παράγει κέρδος με κανόνες. Με τις κατάλληλες συνέργειες και αξιοποιώντας το άρτιο επιστημονικό δυναμικό που διαθέτουμε ως Έλληνες, μπορούμε να βάλουμε την πατρίδα μας σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης. Άλλωστε το σημαντικό κεφάλαιο της Ελλάδας είναι οι άνθρωποι της».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο