Σοβαρό κυβερνητικό ζήτημα εγείρει η χθεσινή στάση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος στην συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση, δίχως ίχνος ντροπής έριξε την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας, στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Ο άνθρωπος που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, του έδειξε «τυφλή» εμπιστοσύνη και του παρέδωσε τα ηνία της οικονομίας, όχι μόνο δεν αναφέρθηκε στις δικές του κινήσεις και τα μνημόνια που υπέγραψε με τους τροϊκανούς, αντιθέτως επιτέθηκε ανοικτά στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μάλλον ο «Σημιτικός» κ. Στουρνάρας, ξεχνά ότι ο ίδιος με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη έβαλε την χώρα στην ΟΝΕ, ότι ο ίδιος ως πρόεδρος του ΙΟΒΕ δεν κατάφερε να κάνει ούτε μία επιτυχημένη πρόβλεψη για την ελληνική οικονομία και ξεχνά ότι ο ίδιος έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση της χώρας.

Στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, κυριαρχεί μεγάλη αναστάτωση, με τις αντιδράσεις των κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου και Ευάγγελου Αντώναρου να είναι έντονες. «Κοίτα να δεις που κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι η περίοδος Σημίτη ήταν χρυσή εποχή. Και έχουν και θέση στο σημερινό σχήμα. Σα δε ντρέπονται» έγραψε το μεσημέρι στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε πως «ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να κοιτάξει τις ευθύνες που έχει ο ίδιος και οι πρωθυπουργοί και υπουργοί που υπηρέτησε. Και την εποχή που ήταν σύμβουλος του κ. Παπαντωνίου και την εποχή που μαζί με τον κ. Σημίτη έπαιζαν την Ελλάδα στην ΟΝΕ, όπως την έβαλαν, με αυτή την ισοτιμία, με αυτά τα στοιχεία και με τις αλχημείες της Goldman Sachs». «Θα έλεγα στον κ. Στουρνάρα λιγότερη αλαζονεία, περισσότερη μνήμη και περισσότερο σεβασμό», συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος, υπενθυμίζοντας που βρίσκονται σήμερα αυτοί που στο παρελθόν επέδειξαν αλαζονεία στο υπουργείο Οικονομικών, υπονοώντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος όμως είναι σύμφωνα με πληροφορίες και ο Κώστας Καραμανλής. Σε επικοινωνία που είχε το newpost.gr , με πηγές προσκείμενες στον Κώστα Καραμανλή επισήμανθηκε ότι ο ίδιος είναι σφόδρα δυσαρεστημένος. Ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Καραμανλής έδωσε εντολή να μην γίνει επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία αφού όπως είπε «έτσι και αλλιώς ο κ. Στουρνάρας, είναι εξωκομματικός και ανήκει στο Σημιτικό μπλοκ».

Μάλλον ο κ. Στουρνάρας, πάσχει από τάσεις στρουθοκαμηλισμού, και από τη μία αρνείται να αντιληφθεί την κατάσταση που έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία και κυρίως τον ελληνικό λαό και από την άλλη κρύβεται σαν την στρουθοκάμηλο για να αποφύγει την πραγματικότητα και να μη δει τις προσωπικές ευθύνες που έχει...

Δεν είναι τυχαίο ότι και οι ξένοι τον πήραν χαμπάρι, όπως για παράδειγμα η Wall Street Journal η οποία τον χαρακτηρίζει ως παρανοϊκό σε άρθρο της με τίτλο «Φορολογική παράνοια» στην Ελλάδα...