Για υστέρηση στη φορολογική διοίκηση έκανε λόγο ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη.

«Ένας τομέας όπου υπάρχει ενδεχομένως κάποια υστέρηση είναι αυτός της φορολογικής διοίκησης και ευελπιστούμε ότι ο νέος γενικός γραμματέας Φορολογίας ο οποίος διορίστηκε, θα αναλάβει δράση ώστε τους επόμενους μήνες και εβδομάδες να δούμε μία σημαντική πρόοδο, γιατί έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις από πλευράς τεχνικής υποστήριξης και στον τομέα αυτό και τα αποτελέσματα είναι πενιχρά σε σχέση με αυτές», είπε σχετικά.


Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι θα σημειωθεί βελτίωση με την λειτουργία του θεσμού του γενικού γραμματέα Εσόδων, θέση που ανέλαβε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης. 

Στη συνάντηση με τον υπουργό συζητήθηκε η έκβαση των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις τράπεζες για την επανεκκίνηση των έργων των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων της χώρας.


Ο κ. Ράιχενμπαχ, εμφανίσθηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων που θα πρέπει να γίνουν με τις τράπεζες αλλά και με την Κομισιόν για την επανεκκίνηση των έργων, αν και επισήμανε ότι η Επιτροπή δεν πρόκειται να θέσει διαδικαστικά εμπόδια στις διαπραγματεύσεις.

Σχετικά με τους αυτοκινητόδρομους, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους επιτρόπους, Χαν, Αλμούνια και Μπαρνιέ, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ζήτημα ώστε να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες από την Επιτροπή. 

Απώτερος στόχος του υπουργείου, το οποίο θα έχει επαφές και με τα εμπλεκόμενα 43 πιστωτικά ιδρύματα, είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί, σύμφωνα με το οποίο «οι μπουλντόζες στα έργα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Απρίλιο».