Την κοινοβουλευτική ομάδα συγκαλεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος λίγες ώρες προτού η Ολομέλεια αποφανθεί για τον τρόπο ψηφοφορίας σε σχέση με την διερεύνιση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναφερθεί στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και μετά το χθεσινό απολογητικό υπόμνημα Διώτη αναμένεται να μιλήσει για δικαίωσή του σε ό,τι αφορά τον "ύποπτο" ρόλο του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Θα στραφεί για μία ακόμη φορά κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ξεδιπλώνεται η πολιτική σκευωρία που έχει στηθεί εις βάρος του ΠΑΣΟΚ.

Όλα αυτά την ώρα που οι πληροφορίες επιμένουν ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμούν να στηθούν μόνο τρεις κάλπες για την αποφυγή απρόβλεπτων διαρροών που θα προκαλούσαν νέο πλήγμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα συζητήθηκε- αν και τα τρία κόμματα το διαψεύδουν -και στην χθεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Η κατάσταση στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, καθώς ήδη αρκετοί βουλευτές ψιθυρίζουν πως η δρομολογηθείσα επιστροφή βουλευτών που έχουν διαγραφεί επειδή δεν ψήφισαν τα μέτρα κόντρα στην κομματική γραμμή είναι άδικη και αφήνει έκθετους ενώπιον των πολιτών όλους όσοι στήριξαν με την ψήφο τους τα μέτρα.

Από την πλευρά της η Ιπποκράτους επιβεβαιώνει ότι υπάρχει περίπτωση επιστροφής των κ.κ. Σκανδαλίδη, Κουτσούκου ίσως και του κ. Κασσή μετά την συμπεριφορά τους στις δύο τελευταίες ψηφοφορίας στη Βουλή όπου και υπερψήφισαν τα νομοσχέδια.

Πάντως, δεν έχει καθοριστεί ακόμη ο χρόνος και ο τρόπος της επανάκαμψης τους. Όλα αυτά ενώ το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να ανοίξει παράθυρο στα...ρεύματα ιδεών καθώς σύμφωνα το σχέδιο Καταστατικού που έχει έτοιμο στα συρτάρια του κόμματος προβλέπεται η λειτουργία τους και η δυνατότητα παρέμβασης σε όλα τα οργανωτικά επίπεδα. Δεν αλλάζει όπως φαίνεται ο τρόπος ανάδειξης ηγεσίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εκλέγεται από μέλη και φίλους κάθε τέσσερα χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναποκτήσει Κεντρική Επιτροπή αποτελούμενη από 120 μέλη, η οποία με την σειρά της θα εκλέγει γραμματέα του κόμματος και 15μελές Πολιτικό Συμβούλιο. Τέλος θεσμοθετείται μέγιστος αριθμός θητειών στα όργανα (τρεις θητείες) ως εγγύηση για την νέα σχέση κόμματος- κοινωνίας- κράτους.