Μπούμερανγκ για την τρικομματική κυβέρνηση θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αποβεί η στρατηγική της έντασης την οποία κλιμακώνει μέρα με τη ημέρα το υπουργείο Προστασίας του πολίτη.
Οι καθημερινές επιχειρήσεις σε εγκαταλελειμμένα κτήρια στο κέντρο της Αθήνας με κομάντος, ελικόπτερα, δεκάδες αστυνομικούς και κλούβες αλλά και οι προσαγωγές ανθρώπων οι οποίοι δεν εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες έχουν αρχίσει πλέον να λειτουργούν αντίστροφα απ ότι θα ήθελε η κυβέρνηση.

Τις επόμενες ώρες μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Τσουκαλάς θα καταθέσει ερώτηση στην Βουλή για το πόσο στοιχίζουν όλες αυτές οι κινητοποιήσεις οι οποίες όπως λένε γίνονται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, δηλαδή για να μετατεθεί η συζήτηση από τα σοβαρά προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας στα θέματα βίας και τρομοκρατίας τα οποία ήρθαν εντελώς ξαφνικά στην επικαιρότητα.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου σχολίαζαν μάλιστα ειρωνικά και τις πληροφορίες που ήθελαν την τρικομματική κυβέρνηση να ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να συνταχθεί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

«Πώς είναι δυνατόν από την μία να μας ταυτίζουν με τους κουκουλοφόρους με τα γκαζάκια και την τρομοκρατία και από την άλλη να μας ζητούν να συνταχθούμε μαζί τους κατά της βίας. Ας αποφασίσουν τελικά τι είμαστε. Υποκινητές της τρομοκρατίας ή συντεταγμένο αστικό κόμμα.»

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ότι θα συνεχίσουν να κρατάνε την ίδια θέση σε ότι αφορά τα θέματα της βίας καταδικάζοντας κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την πραγματική τρομοκρατία. Επισημαίνουν ωστόσο ότι θα κάνουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να επιστρέψει η πολιτική ατζέντα στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Παναγιώτης Βασιλάκης