Συζήτηση και για το φλέγον πολιτικά ζήτημα της διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ, και κυρίως για την κρίσιμη συνεδρίαση και ψηφοφορία της Πέμπτης στη Βουλή για τη σύσταση ή όχι Προανακριτικής Επιτροπής, φέρεται να έγινε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κομματικά στρατόπεδα οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συμφωνούν και προκρίνουν τη λύση να στηθούν τρεις κάλπες -μία για κάθε πρόταση- η αντιπολίτευση ζητά τέσσερις κάλπες -μία για κάθε πρόσωπο. Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης είχε αντιπροτείνει να στηθεί μία κάλπη με πέντε ψηφοδέλτια -ένα για κάθε πρόσωπο και ένα λευκό. 

Για το θέμα αυτό θα συνεδριάσει σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ενώ αύριο το θέμα θα βρεθεί και στην Ολομέλεια της Βουλής. Λόγω της έντασης που προμηνύεται κατά τη συζήτηση, και επειδή πρέπει να διασφαλιστεί η κυβερνητική συνοχή και να υποστηριχθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να δεχθεί επίθεση από την αντιπολίτευση, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνήθηκε να ακολουθηθεί σκληρή γραμμή και από τους τρεις εταίρους.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη δεν υπήρξε απόφαση από η Διάσκεψη των Προέδρων για το εάν θα στηθούν τρεις ή τέσσερις κάλπες κατά τη συζήτηση της προσεχούς Πέμπτης. Από τη Βουλή ανακοινώθηκε ότι η Διάσκεψη των Προέδρων μεταφέρεται για την Τετάρτη και εάν σε αυτή κατατεθούν διαφορετικές προτάσεις (όπως αναμένεται), τότε θα ληφθεί (γνωμοδοτική) απόφαση την οποία θα κληθεί να επικυρώσει ή να απορρίψει η Ολομέλεια της Βουλής, με την έναρξη της συζήτησης την Πέμπτη.