«Ευαίσθητη» χαρακτήρισε την Γερμανία στις θυσίες του ελληνικού λαού ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις επαφές του στη Γερμανία και ανέφερε πως «καταφέραμε να διευρύνουμε την ατζέντα των συνομιλιών με την Γερμανία».

«Μια κυβέρνηση η οποία θα καταγγείλει το Μνημόνιο έχει περιθώρια», σχολίασε ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση για τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με την Γερμανία.

Νωρίτερα, στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των επαφών του στη Γερμανία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ηταν ενδιαφέρον ταξίδι. Φαίνεται ότι υπάρχουν διαπραγματευτικές δυνατότητες που δεν αξιοποιήθηκαν και ελπίζω να αξιοποιηθούν γιατί η γερμανική κοινή γνώμη αρχίζει και μεταστρέφεται.

Ευαισθητοποιούνται και για τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής που βασανίζουν τους Ελληνες και για θέματα όπως η διαφάνεια η φορολογική δικαιοσύνη είναι πολύ ευαίσθητοι. Αλλά και τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, τις εκκρεμότητες της κατοχής. Υπάρχει μια ευαισθησία και νομίζω ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να διευρύνουμε και την ατζέντα της διαπραγμάτευσης».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα φαινόμενα βίας των τελευταίων ημερών σημειώνοντας: «Βέβαια εδώ είχαμε επικίνδυνα κρούσματα βίας. Αυτή η κλιμάκωση είναι ανησυχητική. Η στρατηγική της έντασης είναι επικίνδυνοι και πιστεύω ότι οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά τα θέματα δεν μπορεί να αποτελούν θέματα πολιτικής εκμετάλλευσης, αλλά να υψώσουμε μια ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας τόνισε πως «η προστασία της Δημοκρατίας είναι υποχρέωση όλων μας».