Τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, υποδέχθηκε στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο στην οδό Αγίας Φιλοθέης σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την κοινωνία και την Εκκλησία.
Ο κ. Ιερώνυμος, υποδέχθηκε με θερμότητα τον κ. Κουβέλη, συνοδευόμενος, από τον βουλευτή Νίκο Τσούκαλη και τον εκπρόσωπο Τύπου του Κόμματος, Ανδρέα Παπαδόπουλο.

«Τι κάνετε και από πού έρχεσθε», ρώτησε ο αρχιεπίσκοπος τον κ. Κουβέλη, ο οποίος απάντησε: «Από τη Βουλή. Τώρα που τελείωσε το ζήτημα των δόσεων, μας απασχολεί το ζήτημα της ανάπτυξης, δεδομένου ότι έχουμε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό ανέργων, ανδρών και γυναικών». Ο κ. Ιερώνυμος του ευχήθηκε «δύναμη, υπομονή και κουράγιο».

Μετά τη σύντομη αυτή στιχομυθία ενώπιον των δημοσιογράφων, ο αρχιεπίσκοπος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συζήτησαν για περίπου 45 λεπτά. Στο τέλος ο κ. Κουβέλης δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά και συζητήσαμε ζητήματα τα οποία αφορούν στην Εκκλησία και μάλιστα θέματα, με άμεση αντανάκλαση στην κοινωνία. Η συνεργασία μας αυτή θα συνεχισθεί, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και να προωθούνται λύσεις και αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό και την κοινωνία, η οποία βρίσκεται σε προτεραιότητα, στις επιλογές της Εκκλησίας.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση ήταν ουσιαστική, τονίζοντας: «Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από το θέμα της συνεργασίας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνεργασία, απ' όλους τους φορείς. Πρέπει να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας με την Εκκλησία, για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με φρόνηση και σύνεση και με στόχο το καλό του λαού μας».

Στη σημερινή συνάντηση από πλευράς αρχιεπισκοπής, παρέστη ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του αρχιεπισκόπου, Χάρης Κονιδάρης.