Το ΚΚΕ δεν υποχωρεί και θα αγωνιστεί για τις 3.200 οικογένειες που εξαρτώνται απο το Ταχυδρομικο Ταμειευτήριο (ΤΤ). Η γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη συγκέντρωση των απεργών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επισήμανε πως θα παλέψει για τα συμφέροντα τους και θα είναι μαζί τους από λόγους αρχής και οχι συγκυριακά για να να κερδίσουν τη συμπάθειας τους. 
«Εμείς δεν πρόκειται να υποκύψουμε στην υποκρισία και τον εκβιασμό ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται λιγότερο και απολύονται ευκολότερα από ό,τι εσείς- αυτούς τους διαχωρισμούς δεν τους δεχόμαστε. Παλεύουμε για την ενότητα δράσης της εργατικής τάξης, ανεξάρτητα αν είναι στον ιδιωτικό τομέα, τον δημόσιο ή τις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες και τα ταμιευτήρια. Αντίθετα η ενότητα δράσης και το κοινό μέτωπο των μισθωτών εργαζομένων είναι η μοναδική λύση απέναντι σε μια πολιτική που θέλει να πάει στα τάρταρα και αυτούς που ήταν σε ένα μέσο επίπεδο», είπε η κ. Παπαρήγα απευθυνόμενη στους εργαζόμενους του ΤΤ .    

«Να σας το πω καθαρά: ή όλα ή τίποτα- αυτή η λογική μπορεί σήμερα κάτι να διασώσει σε σας. Αν πάτε στη λογική της διαίρεσης και της υποδιαίρεσης των εργαζομένων και του διχασμού σας να ξέρετε ότι θα χάσετε όλοι», επισήμανε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «παλεύουμε για να μην πουληθεί και να μην συγχωνευθεί το ΤΤ».  
 
Υπογράμμισε δε ότι αν οι εργαζόμενοι του ΤΤ παραιτηθούν από τα δικαιώματα τους «δεν θα ζήσει καλύτερα ο εργάτης, δεν θα τα πάρουν από σας για να τα δώσουν στους πιο φτωχούς, θα τα πάρουν για να τα δώσουν πιο ψηλά». «Νοιαζόμαστε και για εσάς και για τους μικρομετόχους, το ΤΤ δεν έχει τους μετόχους που επένδυαν στην τράπεζα για να πάρουν δάνεια να κάνουν επιχειρήσεις, πλοία ή να κερδοσκοπήσουν», είπε η κ. Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι «επομένως εμείς βλέπουμε τη μάχη ενιαία, συγκρουόμαστε με τη γενική γραμμή που προβλέπει τη συγκεντροποίηση, αλλά ταυτόχρονα επειδή ξέρουμε ότι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν έχουν δημιουργηθεί τέτοιοι συσχετισμοί ανατροπής, ξεκαθαρίζουμε -και δεν πρόκειται να μας κάνει να διστάσουμε κανένα επιχείρημα που θα φέρουν- ότι οι 3.200 εργαζόμενοι του ΤΤ δεν πρέπει να χάσουν την δουλειά τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα, συν οι 72.000 μικρομέτοχοι». 

«Μπορεί να περάσετε ένα μεταβατικό στάδιο σχετικής αυτονομίας, αφού τεμαχίσουν το ΤΤ σε “καλό” και “κακό”- αυτό θα είναι σύντομο και μεταβατικό στάδιο, μην υποκύψετε και σταματήσετε τον αγώνα πιστεύοντας ότι η μεταβατική φάση θα σας σώσει», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

«Εμείς ποτέ δεν δεχθήκαμε τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε “ρετιρέ” και “υπόγεια” από τη στιγμή που είχαμε να κάνουμε με μισθωτή εργασία. Μπορεί να υπήρχαν διαφορές αμοιβών στους δημόσιους υπάλληλους σε σχέση με το μεγαλύτερο κομμάτι του ιδιωτικού τομέα, αλλά αυτές δεν σήμαιναν ότι και οι μεν και οι δε δεν είναι εκμεταλλευόμενοι. Τους ήθελαν να είναι σε αντιπαράθεση. Αυτά είναι προβλήματα που τα συζητάμε με τους εργαζόμενους και δεν τα χρησιμοποιούμε στην αντίθεση μας με την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες και την ΕΕ», επισήμανε η γγ του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν πως το 1.500.000 άνεργοι και απολυμένοι σήμερα δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν αν προστεθούν 3.200».