Για πολιτικό θράσος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα αυτουργό της πολιτικής σκευωρίας σε έναν βαθμό, κατά του ΠΑΣΟΚ. Αφορμή της νέας επίθεσης στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, όπου ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο κ. Βενιζέλος αυτοενοχοποιείται με το ζήτημα που έχει προκύψει για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία για την Προανακριτική στη Βουλή.

«Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε ένα εγχείρημα νέου πολιτικού πολιτισμού», είπε ο κ. Βενιζέλος απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ που τον χαρακτηρίζει «όμηρο του κ. Σαμαρά, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε πει το αντίθετο». Επίσης καταλόγησε στον κ. Τσίπρα έλλειψη της αίσθησης των θεσμών της Δημοκρατίας και πλήρη απώλεια αίσθησης των μεγεθών.

«Είναι αμετανόητοι», υπογράμμισε σε έντονο ύφος ο κ. Βενιζέλος. Αντί να σχολούνται με την καλπολογία, θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί το πραγματικό γεγονός, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι όλοι οι Ελληνες έχουν καταλάβει, ο θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. Η χώρα βαδίζει σταθερά και ανεμπόδιστα, υπογράμμισε.

Σε σχέση με την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Γερμανία είπε ότι κατά την άποψή του συνιστά την επιτομή της πολιτικής αμηχανίας. Αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος: Πήγε να βοηθήσει την εθνική διαπραγμάτευση; Και απάντησε: Θα την βοηθούσε αν συνέβαλε στην διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Επίσης ρώτησε: Πήγε να βλάψει; Απάντησε πως δεν θέλει να το πιστέψει ότι στο εξωτερικό υπονομεύεται η εθνική ενότητα. Τέλος έθεσε το ερώτημα: Πήγε να κάνει δημόσιες σχέσεις; Και απάντησε πως αν ισχύει αυτό τότε δεν είναι καθόλου καλός διαπραγματευτής.

Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θεωρεί το θετικό βήμα ότι ο κ. Τσίπρας πήγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έθεσε το ζήτημα της βίας. «Οταν έχεις να αντιμετωπίσεις φαινόμενα τρομοκρατίας και ξενοφοβίας δεν αρκούν ταλαντεύσεις», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ κατά της βίας ισχύει απολύτως.