Τον κίνδυνο να ευτελιστούν οι θεσμοί από τη συζήτηση που γίνεται για το πόσες κάλπες θα στηθούν στην ψηφοφορία για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA».
«Η όλη συζήτηση που γίνεται για τις κάλπες κινδυνεύει να ευτελίσει τους θεσμούς και κατά συνέπεια είναι πολύ προβληματική. Η δική μου πρόταση είναι να υπάρξει μια κάλπη, με ένα ψηφοδέλτιο, με τα τέσσερα ονόματα, όπως γίνεται στις περιπτώσεις για την άρση ασυλίας των βουλευτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Επίσης, τόνισε ότι δεν αντιλαμβάνεται όλον αυτόν το ντόρο, ο οποίος «μόνον κακές εντυπώσεις αφήνει για την ποιότητα της διαδικασίας».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτήν του πετρελαίου κίνησης, μέσω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, δεν απέδωσε, στο επίπεδο των εσόδων, τα αναμενόμενα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η πολιτική απαιτεί προσαρμοστικότητα. Η προσαρμοστικότητα επιβάλλεται από την αναγνώριση ότι οι πολιτικές επιλογές μπορεί να μην απέδωσαν τα αναμενόμενα. Είναι ξεκάθαρο ότι στην προκειμένη περίπτωση στον τομέα των εσόδων η πολιτική αυτή οδήγησε στην κατάρρευση της αγοράς με αποτέλεσμα το κράτος να μην εισπράττει, στην ουσία, τίποτα».

Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, επισήμανε ότι εκτός από τη μη εισροή εσόδων στα ταμεία του Κράτους, η συγκεκριμένη απόφαση έχει δημιουργήσει τόσο περιβαλλοντικά προβλήματα όσο και αύξηση της παράνομης υλοτόμησης, τονίζοντας ότι «χρειάζεται μια επαναξιολόγηση της πολιτικής, καθώς δεν πέτυχε το στόχο».