Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η συζήτηση για τον αριθμό των καλπών ευτελίζει τους θεσμούς»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η συζήτηση για τον αριθμό των καλπών ευτελίζει τους θεσμούς»
Photo: eurokinissi
Τον κίνδυνο να ευτελιστούν οι θεσμοί από τη συζήτηση που γίνεται για το πόσες κάλπες θα στηθούν στην ψηφοφορία για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA».
«Η όλη συζήτηση που γίνεται για τις κάλπες κινδυνεύει να ευτελίσει τους θεσμούς και κατά συνέπεια είναι πολύ προβληματική. Η δική μου πρόταση είναι να υπάρξει μια κάλπη, με ένα ψηφοδέλτιο, με τα τέσσερα ονόματα, όπως γίνεται στις περιπτώσεις για την άρση ασυλίας των βουλευτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Επίσης, τόνισε ότι δεν αντιλαμβάνεται όλον αυτόν το ντόρο, ο οποίος «μόνον κακές εντυπώσεις αφήνει για την ποιότητα της διαδικασίας».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτήν του πετρελαίου κίνησης, μέσω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, δεν απέδωσε, στο επίπεδο των εσόδων, τα αναμενόμενα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η πολιτική απαιτεί προσαρμοστικότητα. Η προσαρμοστικότητα επιβάλλεται από την αναγνώριση ότι οι πολιτικές επιλογές μπορεί να μην απέδωσαν τα αναμενόμενα. Είναι ξεκάθαρο ότι στην προκειμένη περίπτωση στον τομέα των εσόδων η πολιτική αυτή οδήγησε στην κατάρρευση της αγοράς με αποτέλεσμα το κράτος να μην εισπράττει, στην ουσία, τίποτα».

Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, επισήμανε ότι εκτός από τη μη εισροή εσόδων στα ταμεία του Κράτους, η συγκεκριμένη απόφαση έχει δημιουργήσει τόσο περιβαλλοντικά προβλήματα όσο και αύξηση της παράνομης υλοτόμησης, τονίζοντας ότι «χρειάζεται μια επαναξιολόγηση της πολιτικής, καθώς δεν πέτυχε το στόχο». 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο